Rechtspraak Reporter

Zes niet-cliché misdaadseries

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelin blogger
Jelin
Schut

Als criminologie-student ben ik een soort van verplicht om misdaadseries leuk te vinden... En gelukkig is dat ook zo! Zeker als het buiten koud is, vind ik het heerlijk om met een dekentje en hete choco series over de ergste criminelen te bingewatchen. Hier zes misdaadseries die net even wat minder cliché zijn dan de rest.

1. Inside World’s Thoughest Prisons

Als je altijd al hebt willen zien waar de zwaarste criminelen van de wereld opgesloten zitten, is deze docuserie echt iets voor jou. In elke aflevering laten ze je de heftigste gevangenis van een land zien. Overdag loopt de presentator mee met gevangenen. Die zijn stuk voor stuk erg open. Niet alleen over het leven achter de tralies, maar ook over de reden waarom ze opgesloten zitten. ’s Nachts vertrekt de presentator niet naar een hotelletje, maar hij slaapt tussen de overvallers, verkrachters en moordenaars...

Inside the World’s Toughest Prisons Season 2 Netflix Trailer

2. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (16+)

Ted Bundy was een knappe, jonge rechtenstudent. En een seriemoordenaar. Vlak voor zijn executie heeft hij meer dan twintig moorden bekend, maar er wordt geschat dat hij meer dan honderd slachtoffers heeft gemaakt. Deze documentaire volgt Bundy’s leven in detail: zijn misdaden, arrestaties, ontsnappingen en zijn dood. De serie zit vol met échte beelden, bewijsmateriaal, persoonlijke foto’s én persoonlijke verhalen. Het draait allemaal om de vraag hoe een mens zó slecht kan zijn.

Als je deze miniserie wat lastig te volgen vindt, kun je de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile proberen. Dit is een – uiteraard geromantiseerde – film over het leven van Ted Bundy met Zac Efron en Lily Collins in de hoofdrol. 

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes | Official Trailer [HD] | Netflix

3. Good Girls (16+)

Drie moeders zitten wat krap bij kas en willen dat graag zelf oplossen. Hoe? Door de lokale supermarkt te beroven. Dûh. Met een beetje creatief boekhouden lijkt hun grote misdrijf verborgen te blijven voor echtgenoten, kinderen en de rest van de wereld… tot de lokale gangster ineens op de stoep staat… mét een echt pistool. Hij is niet zo blij met de criminele ‘steun’ van de dames en hij zorgt ervoor dat ze nog strafbaardere dingen gaan doen dan hun simpele supermarktroofje. Het eerste seizoen heeft een 16+rating.

Good Girls (NBC) Trailer HD - Christina Hendricks, Mae Whitman series

4. YOU (16+)

Stalken doen we allemaal wel eens een klein beetje, maar gelukkig (hopelijk…) gaat dat nooit zo ver als Joe in de serie YOU. Hij komt een mooi meisje tegen, Beck, en hij wil haar. Koste wat het kost. Joe manipuleert zich haar leven binnen en niks – echt niks – is hem te gek. Het gave aan deze serie is dat je Joe’s gedachten hoort. Je weet precies wat er door zijn hoofd gaat en dat maakt de serie alleen nog maar gestoorder.  

YOU Trailer (2018) Netflix

5. Grimm (16+)

Voor Grimm heb je misschien iets meer fantasie nodig, want dit is crime meets sprookjeswereld. Detective Nick Burkhardt heeft huisje, boompje, beestje voor elkaar, tot zijn tante met een oud familiegeheim voor de deur staat: Nick is een Grimm. Die strijden tegen allerlei mythische wezens die vaak gebaseerd zijn op wezens uit de sprookjes van de gebroeders Grimm. De wezens zien eruit als normale mensen, maar alleen Grimms kunnen hun verborgen identiteit zien. Nick weet zo dat een man, die ook een bij is, allerlei mensen vermoordt met zijn giftige angel. Maar leg dat maar eens uit op het politiebureau. De serie is niet alleen maar Nick versus mythische wezens, maar heeft ook genoeg drama, liefde en politiewerk om van te genieten.

Grimm - Season 1 Trailer

6. Brooklyn Nine Nine

Goed, deze serie heeft een hoger komedie- dan misdaadgehalte, maar heerlijk is ze zeker wel! De rechercheurs van het 99ste politiebureau in New York vormen geen typisch clubje misdaadoplossers. Hoofdpersonage Jake Peralta is de kinderachtigste – maar ook grappigste – chaoot ooit. Nieuwe commandant Raymond Holt lijkt geen emoties te hebben en kan net zo goed een robot zijn. Lekkere combi toch? Maar samen met de andere detectives van het team lossen ze zaak na zaak op én stelen ze de harten van alle kijkers.

BROOKLYN NINE-NINE - Official Trailer

Jelin (19) studeert Criminlogie en gaat daar volgend jaar nog rechten bij doen. Daarnaast is ze dit jaar Rechtspraak Reporter: ze blogt over het recht en alles wat daar bij komt kijken. Want het recht is geen ver-van-je-bed-show, maar staat juist heel dichtbij, ook voor jongeren! Van toga's tot de gevolgen van teveel spijbelen: het komt allemaal voorbij.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren