nutteloze japanse uitvindingen
Blog

Zijn dit de 7 meest nutteloze Japanse uitvindingen ooit?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
thijs
Thijs
van Reeuwijk

Geavanceerde technologie, sushi en felle neonverlichting. Japan heeft ons veel mooie uitvindingen gebracht en heeft een groot aandeel in de game-industrie (denk aan Pokémon). Maar soms zitten er uitvindingen tussen waarvan je denkt: 'Euh...'. Hier een lijstje van zeven nogal vreemde Japanse voorwerpen.

1. Toiletrolhoed

Ben jij ook weleens zó verkouden dat het snot je neusgaten uit druipt, maar je niet de hele tijd zo’n doos met tissues wilt rondsjouwen? Dan is dit dé oplossing voor jou: koop gewoon een toiletrolhoed. Ja dat lees je goed, een hoed met een toiletrolhouder erop. Dat wil iedereen! Toch? 

 2. Kinsteun voor in het OV

Na een lange dag schooldag maar je weer naar huis. Je bent doodop en je stapt de bus in. Shit! Alle plaatsen zijn bezet. Dit is waar de kinsteun van pas komt. Je haalt hem tevoorschijn en je legt je hoofd erop. Zo kun je staand relaxen. Het enige probleem is dat zo’n kapstok niet altijd in je kluisje past. 

3. Paraplu-stropdas

Het komt er weer aan hoor, dat rotweer. Je loopt net naar een vergadering, strak in pak en het begint te regenen. Gelukkig is hier een oplossing voor. Wat nou als je stropdas tegelijkertijd een paraplu zou zijn? Makkelijk mee te nemen en hij staat ook nog eens mooi. Alleen: je collega’s zullen wel een beetje raar opkijken als je binnenkomt.

 4. Geluidsversterker

Klinkt toch redelijk normaal? Handig zelfs!. Totdat je weet hoe deze eruitziet. Het is praktisch een koptelefoon, maar dan met twee heel grote naar buiten gerichte kommen. Je kunt meteen gaan solliciteren bij NASA, als satelliet. En je zult nooit meer een gesprek missen, ook al ben je kilometers ver weg… 

5. Boterstift

Geloof het of niet, maar je kunt nu ook boter in een lipbalsem-uitvoering kopen. Zo voorkom je dat je lippen droog worden en als je spontaan trek krijgt in een broodje, heb je altijd boter bij je! Al moet je wel oppassen dat je niet per ongeluk de verkeerde lipbalsem op je broodje smeert. 

6. Panoramacamerahoed

Heb jij weleens acht camera’s om je hoofd gebonden? De uitvinder van de panoramacamerahoed wel. Je hebt letterlijk ogen in je achterhoofd en je mist nooit meer iets van wat er in je omgeving gebeurt. Zelfs niet hoe mensen achter je rug om om je prachtige hoofddeksel zitten te lachen. 

7. Slaaphelm voor in het OV

Nieuw, van de makers van de kinsteun: de slaaphelm! Vond je de kinsteun niet al raar genoeg? Nou dan hebben we hier een slaaphelm voor als je toch nog een zitplaats in de bus hebt bemachtigd. Het is heel simpel; je neemt een veiligheidshelm, koppelt een zuignap aan de achterkant en voilà: je kunt rustig gaan slapen.

Meer blogs lezen van Thijs (15)? Laatst schreef hij ook Wat nou, de jeugd van 'tegenwoordig'? en Da's pech, smartphone weg: 10 tips.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren