blog inspiratie
Blog

Zoeken naar inspiratie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
lotte
Lotte
Rolleman

Iedereen heeft weleens last van inspiratieloze dagen, weken of wellicht zelfs maanden. Een periode waarin er geen woorden uit je schrijverspen stromen. Een periode van gemakzucht waarin je het schrijven naast je neer legt. Maar is het stoppen met schrijven wel de beste oplossing voor het krijgen van inspiratie?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vele dagen zonder schrijven heb gekend. Dagen waarop mijn hoofd geen behoefte lijkt te hebben aan het opschrijven van mijn gedachten. Mijn dagboek blijft onaangetast en mijn nieuwste gedicht wordt oud. Meestal accepteer ik deze dagen als momenten waarop mijn inspiratie eventjes verdwenen is.

Stakkers

Simon Vestdijk (onder andere schrijver en dichter) zegt hierover: 'Mensen die op inspiratie wachten zijn de grootste stakkers die er zijn.' Hij zegt tevens dat grote schrijvers niet wachten op inspiratie, maar dat ze deze zelf creëren. Ook Peter de Vries (schrijver) lijkt tegen het principe 'writersblock' te zijn 'Ik schrijf als ik inspiratie heb, en ik zorg er voor dat ik iedere ochtend om negen uur inspiratie heb.'

Toen ik de woorden van Simon Vestdijk las realiseerde ik mij dat ik één van die stakkers was. Een hopeloze tiener die haar dagboek naast zich neerlegt als zij geen geweldige ingeving krijgt. Iemand die haar dag afsluit met de woorden: 'Vandaag niet zoveel te vertellen, joe'.

Overgeven

Ik kan nog iets van deze schrijvers leren. Jullie ook. Soms moet je tegen de gedachte ‘Ik heb geen inspiratie’ schrijven. Jezelf overgeven aan het feit dat er niets nuttigs uit je schrijverspen stroomt. Want hoewel niet alles wat je schrijft dan zinvol is, je  bent tenminste wel aan het schrijven. En dat is iets waar ik gelukkig van wordt. En misschien komt er naast alle onzin toch ook nog iets moois uit mijn pen!

Lotte verzamelt om onverklaarbare reden haar hele leven al schildpaddenbeeldjes. En boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar die leest ze eigenlijk nooit. Droomt er al sinds haar elfde van om schrijfster te worden. Lees meer blogs van Lotte.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten