verliefd
Blog

Hand in hand lopen we over het strand. Onze voeten bewegen zich traag voort over het zand en de aangespoelde schelpen. De lucht kleurt oranje van de ondergaande zon. Plots sta ik stil en kijk hem verwonderd aan. Ben ik soms verliefd?

Lees meer
mondeling voorbereiden
Blog

Vroeg of laat zijn we allemaal aan de beurt en moeten we ons overgeven aan het beruchte mondeling voor Nederlands. Een regelrechte ramp vind ik persoonlijk, want: je moet praten over boeken die compleet van je netvlies zijn verdwenen. Daarom hier wat tips!

limburg taal blog
Blog

Limburgs is voortaan een officiële streektaal! Jeej! Zelf vind ik dit supergoed, want het is de erkenning waard. Ik ben opgegroeid met deze taal en voor mij - en veel anderen - is het dan ook een stukje cultuur.

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

blog lotte naar buiten
Blog

Zuchtend strek ik me uit. Vandaag heb ik een vrije dag en hoewel dit absoluut geen reden is om te zuchten, heb ik geen idee wat ik moet gaan doen. Ik werp een blik naar buiten, kijk naar mijn pyjama en besluit dat het te veel moeite kost om mij aan te kleden en naar buiten te gaan.

Lees meer
Blog

De afgelopen vier jaar klonken de Veed Awards als een hemels paradijs: ik kon er al mijn idolen ontmoeten en kijken naar hun optredens. Omdat ik de kaartjes te duur vond ging ik er nooit heen. Dit jaar werden de Veed Awards voor de vijfde keer uitgereikt en was ik er wél bij: in het persvak zelfs!

Lees meer

Blogs