Reuters
Blog

Deze zomervakantie was ik in Seoul. Het viel me op hoeveel tijd Zuid-Koreaanse vrouwen aan hun uiterlijk besteden. Iedereen zag er zo perfect uit. Er was bijvoorbeeld iemand van wie de schoenveters matchte met het gebloemde elastiekje om haar pols. Vermoeiend, lijkt me, dat streven naar perfectie...

Lees meer
Dennenprocessierups
Blog

Door de warme zomers en zachte winters vindt er een ware insectenvolksverhuizing plaats. Dat zegt bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit. Ik ben nu al panisch als ik een wesp of rups zie. Hoe gaat dat straks bij onze nieuwe 'kriebelvrienden'?

Blog

De lessen zijn begonnen, de boeken gekaft en de eerste cijfers druppelen Magister in. Af en toe, op momenten dat het weekend nog eeuwen ver weg lijkt, sta ik mezelf toe om terug te denken aan die heerlijke zomervakantie.

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

Astrologie foto Shutterstock
Blog

Even scrollen door mijn tijdlijn op Instagram of Twitter laat zien dat sterrenbeelden helemaal in zijn. Van memes tot tweets: het internet staat vol met feiten over boogschutters en kreeften. Ik vond het altijd maar onzin. Maar hoe meer ik me erin verdiep, hoe interessanter ik het vind.

Lees meer
Blog

Hoe reageer jij als iemand jou een compliment geeft? Wuif je het weg? Die neiging had ik wel. 'Niet waar, ik kan helemaal niet schrijven' of 'Ieuw nee, dit shirt is echt niet leuk, maar ik heb niks anders.' Ik deed het onbewust en dacht er nooit over na, totdat een vriendin mijn compliment 'afwees'.

Lees meer

Blogs