redactie 7Days
Blog

7 redenen waarom werken voor 7Days zo leuk is

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Vandaag is helaas de laatste dag van mijn stage bij 7Days. Drie maanden heb ik hier met veel plezier mogen meedraaien op de redactie. Waarom ik het zo naar mijn zin heb gehad? Dit is waarom…

1. Iedereen haalt thee voor elkaar

Hard werken maakt dorstig. Gelukkig is er bijna elk uur wel iemand hier op de redactie die door de kamer schreeuwt: ‘Wie wil er drinken?!’ Gezond als wij zijn, is het antwoord bijna altijd: ‘Thee!’ Als ik even snel reken heb ik tijdens mijn stage zo’n driehonderd kopjes smakelijk warm water achterover gegoten.

2. Je mag naar heel veel films

Na een paar weken meelopen kreeg ik de vraag of ik eens een film wilde recenseren. En hier ben ik niet meer mee gestopt. Inmiddels heb ik tien keer in de krant gestaan met een recensie van onder andere Vechtmeisje, Girl, Hunter Killer, Fantastic Beasts en deze week Robin Hood. Met al die perspreviews heb ik heel veel vrienden jaloers kunnen maken.

3. Je interviewt super interessante mensen

Een andere reden waarom mijn vrienden deze maanden best even mij hadden willen zijn, is door alle leuke interviews die ik mocht doen. Naast alle interessante minder bekende personen die ik heb gesproken, heb ik ook kennis gemaakt met Paulien Cornelisse, Ilse Warringa (Juf Ank) en Art Rooijakkers.

4. Je schrijft niet alleen voor, maar ook met jongeren

Bij een hele hoop leuke artikelen die ik heb mogen schrijven, heb ik hulp gehad van jongeren. De meest interessante personen zijn op mijn pad gekomen. Van iemand die op een school zit zonder leraren, tot een doof meisje en een 18-jarige molenaar. Helaas dat mijn stage nu voorbij is. Er zijn nog zoveel meer interessante mensen om te ontmoeten!

5. We hebben een zingende papegaai op de redactie

Op een tafeltje achterin staat een papegaai. Helaas geen echte, maar een neppe is bijna net zo leuk. Elke keer als er iemand langsloopt begint hij vrolijk te zingen. Hij was eigenlijk bedoeld als cadeautje voor iemand, maar na een maand is hij nog steeds niet weggevlogen. En hoewel sommigen hier helemaal gek worden van de vogel, vinden de meesten zijn gezang kei gezellig.

6. Je mag lekker creatief zijn bij het schrijven van artikelen
Scoop rijdt artikelen aan

Wie de Volkskrant of het AD weleens heeft gelezen, trekt al gauw de conclusie: saaaaai. Natuurlijk zijn het goede kranten, maar de meeste stukken hebben dezelfde opbouw. Er kan ook nooit eens een grapje vanaf. Bij 7Days is dit dus totaal niet. Natuurlijk is het nieuws altijd feitelijk correct, maar als ik tussendoor even een grapje wil maken om de tekst wat op te leuken, is er niemand die me tegenhoudt.

7. 7Days heeft de leukste redactie ooit!

Ik vind altijd dat werk pas echt leuk wordt als je gezellige collega’s hebt. Gelukkig was ik hier dan aan het juiste adres. Het grootste deel van de redactie zit in dezelfde kamer en dit zorgt voor een hoop gezelligheid. Terwijl ik 'per ongeluk' Janine schop onder de tafel, geeft Charlotte me een stuk chocolade die ze heeft meegenomen van haar bezoekje aan de chocoladefabriek en laat Judie foto’s zien van haar paar maanden oude dochtertje. Kortom, ik ga het hier ontzettend missen!

Als je nu nog niet weet waar je later wil gaan werken, dan weet ik het ook niet meer!

Anderen lazen ook: 7 redenen om 7Days te volgen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren