Blog

De 7 vervelendste situaties van een kassa-bijbaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Werk jij achter de kassa bij een supermarkt of in een andere winkel? Dan weet je ongetwijfeld álles van vervelende - en vaak ongemakkelijke - situaties af. Ze zijn onvermijdelijk, helaas. Vooral deze zeven...

Situatie 1: de pinstoring
Oké, rustig blijven. Wat er ook aan de hand is met dat pinapparaat, het is inderdaad niet zo fijn als-ie het niet doet. Opeens richten heel veel ongeduldige blikken zich op jou. Alsof jij íets van de techniek achter dat pinapparaat af weet. Je weet alleen de aan- en uitknop te vinden.

Tip: Bel zo snel mogelijk iemand wél verstand van het pinapparaat heeft. En duik in de tussentijd onder de kassa en doe je alsof je heel druk bezig bent. ‘Sluit gerust aan bij één van mijn collega's, hoor!’. 

pinnen kassa supermarkt

Situatie 2: gevallen voorwerpen
‘Splash!’, daar valt het potje cocktailsaus. Ja, jij zag het al aan komen. De gehaaste moeder kijkt beteuterd naar de vloer, bezaaid met roze spetters en scherven glas. ‘Sorry! Zó vervelend! Wat stom van me!’. Wat jij denkt: ‘Héél stom, ja. En dat kind van je ook, trouwens.’ Wat jij zegt: ‘Maakt niet uit hoor, mevrouw. Ik ruim het wel voor u op! Gaat u maar gewoon verder met inpakken.’ 

Terwijl de moeder paniekerig cocktailsaus van haar schoen wrijft, boen jij geïrriteerd de derrie van de grond. Kán zo lekker zijn, cocktailsaus. Maar na het opruimen ruik je het roze sausje bij alle bewegingen die je maakt nog stééds. Bah! 

Situatie 3: FIFO-vullen
Het is rustig en jij mag de vulploeg helpen. Je mag FIFO-vullen, om precies te zijn. Het áller, állervervelendste klusje. Op die eerste werkdag klonk het nog zó onschuldig: first in, first out. De oudste spullen voorin leggen, de langer houdbare producten achterin. 

Zacht uitgedrukt: FIFO-vullen is niet fijn. En doet pijn aan je handen. Gelukkig - niet dus - mag jij vandaag de crème fraîche vullen. En dat gaat al-tijd samen met schoonmaken. Want gek genoeg blijven die onhandige bekertjes nooit op hun plek staan.

supermarkt kassa

Situatie 4: rekenen onder druk
'
Hoeveel kost die kipfilet in de aanbieding?’ Eh, als die klant dat niet eens zélf kan uitrekenen, waarom zou jij dat dan wel kunnen? Alsof je een wandelende rekenmachine bent, krijg je de hele dag allerlei rekensommetjes naar je hoofd gesmeten. Vijfendertig procent van 5,45? Géén idee. En onder druk van een klant lukt het je al helemaal niet meer om fatsoenlijk te hoofdrekenen.  

Situatie 5: inschattingsfoutje
Van mijlenver zie je haar al aan komen lopen: het 'wel-of-niet-om-ID-vragen?'-meisje. 'Kies niet voor mijn kassa, kies niet voor mijn kassa', herhaal je in je hoofd. Jawel, túúrlijk kiest ze wel voor jouw kassa. Je twijfelt: ze is klein, maar heeft óók autosleutels vast. 

'Zou ik je legitimatie even mogen zien?' Het meisje kijkt geïrriteerd - bijna boos - en haalt haar ID tevoorschijn. 1988. Ai. Je geeft haar een neppe lach, gevolgd door een hele lange 'ooooooooooh' en 'dan is dit een compliment hoor!'. 

supermarkt kassa

Situatie 6: de lekkende vuilniszak
Moet jij weleens vlak voor sluitingstijd werken? Grote kans dat je dan regelmatig de vuilniszakken moet verwisselen. Eens in de zoveel tijd krijg je te maken met de lekkende vuilniszak, waaruit een stroperige, bruine, onherkenbare substantie druipt. Wat ís dat? En waarom stinkt het zo?

Stiekem heb jij wel eens in de vuilniszak gekeken om te onderzoeken wat er dan in die vuilniszak zat. Conclusie een: héél vies. Conclusie twee: niet nog een keer kijken. 

Situatie 7: extreem hongerlijden
'Bliep', ham-kaascroissant, 'bliep', chocoladekoekjes, 'bliep', warm stokbrood, 'bliep', Babybell-kaas. Alles wat jij scant ziét er lekker uit, of ís lekker.  Je hebt net gegeten, maar je krijgt er spontaan honger van.

Na een tijdje begint je maag ervan te knorren. Maar je moet nog zo lang. En dan bedenk je je dat je liefst gewoon, ter plekke, zo'n ham-kaascroissantje in je mond zou willen proppen. En dan lief glimlachen en zonder schaamte kunnen zeggen: 'Sorry, meneer. Ik had gewoon heel veel honger.' 

Komen deze zeven situaties je bekend voor? Dan heb je ook de vijf klanten die elke kassière tegenkomt weleens gezien.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren