Schoolnieuws

'Neutraal toilet voor transgenders'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Op honderd scholen is vandaag actie gevoerd op het toilet. Scholieren plakten er stickers met icoontjes die veranderen van mannetje naar vrouwtje. Een initiatief van COC's Gay-Straight Alliance Netwerk en Transgender Netwerk Nederland. Ze vragen aandacht voor de situatie van transgenders. Zijn neutrale toiletten een goed idee?

Toiletten op school moeten voor iedereen zijn, ook voor transgenders. Dat is het statement van de wc-actie. In 7Days lees je deze week het verhaal van Laurens (18). Laurens werd geboren als meisje, maar voelde zich altijd al jongen. Inmiddels gaat hij ook zo door het leven.

'Als transgender moet je elke dag kiezen of je naar het jongens- of het meisjestoilet gaat', zegt hij. 'Veel transgenders zijn daar zo bang voor, dat ze het de hele dag ophouden. Het zou veel fijner zijn als toiletten er voor iedereen zijn.' Op zijn school zijn al neutrale toiletten, maar dat is lang niet overal het geval.
 
Wat vind jij? Moeten er op jouw school toiletten komen voor iedereen? Of zijn die er al? Laat hieronder je reactie achter.

Op de hoogte blijven van al het onderwijsnieuws? Hier vind je ons overzicht van al het schoolnieuws op onze site.
DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten