7Days op school

Breng de actualiteit in uw klas met het lesmateriaal van 7Days op School!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Scholen die het lesmateriaal van 7Days op school gebruiken, melden enthousiast positieve resultaten: het lezen van een krant vergroot de interesse van jongeren voor lezen. Hun woordenschat en kennis van de wereld ontwikkelen zich en ze scoren beter bij het vak Nederlands.

Waaruit bestaat het lesmateriaal van 7Days op School?

7Days is een wekelijkse krant voor jongeren (12+). Elke week komt het nieuws uit Nederland en de rest van de wereld aan bod, afgewisseld met wetenschapsnieuws, sport en het laatste boeken-, film- en gamenieuws. 7Days wordt geschreven door dezelfde redactie als Kidsweek, maar dan geschreven op een hoger niveau met langere teksten en moeilijkere woorden. 

Bestel een gratis informatiepakket over 7Days op school »

Het lesmateriaal

Veel docenten en leerkrachten vinden het belangrijk op actualiteit in de klas te bespreken. Met 7Days wordt het nieuws toegankelijk, doordat de artikelen aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Naast het vergroten van de algemene kennis helpt het lezen van 7Days ook met het verbeteren van tekstbegrip, woordenschat en het leesplezier. De krant wordt gebruikt voor vakken als:

  • Begrijpend lezen
  • Nederlands
  • Maatschappijleer en burgerschap
  • Geschiedenis en aardrijkskunde

Bij de artikelen van de krant wordt wekelijks een lesbrief gemaakt door de onderwijsredactie. Met de lesbrief gaan leerlingen actief aan de slag met het nieuws. Denk daarbij aan het maken van een affiche, een nieuwsquiz, het schrijven van een betoog of het voeren van een discussie. 

Bekijk de abonnementsvormen van 7Days op school »

Docent VO: “Inhoudelijk is de les erg goed! De lessen zetten aan tot discussie. Het zet mijn leerlingen aan het denken over het onderwerp en vaak verder dan dat.”

 

Bekijk de krant

 

 

Heeft u een bepaald thema of een specifieke les waarbij u eenmalig met 7Days aan de slag wilt? U kunt ook losse pakketten met kranten bestellen (in een veelvoud van 50 exemplaren). Bestel hier de kranten.

 

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden