7Days Header

Breng de actualiteit in uw klas met het lesmateriaal van 7Days op School!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Scholen die het lesmateriaal van 7Days op school gebruiken, melden enthousiast positieve resultaten: het lezen van een krant vergroot de interesse van jongeren voor lezen. Hun woordenschat en kennis van de wereld ontwikkelen zich en ze scoren beter bij het vak Nederlands. ​

Waaruit bestaat het lesmateriaal van 7Days op School?

7Days is een wekelijkse krant voor kinderen vanaf 12 jaar. Elke week komt het nieuws uit Nederland en de rest van de wereld aan bod, afgewisseld met interviews met inspirerende jongeren, achtergrondreportages en recensies van de laatste boeken, films en games. 7Days wordt geschreven door dezelfde redactie als Kidsweek, maar dan geschreven op een hoger niveau met langere teksten en moeilijkere woorden.

 Probeer 4 weken gratis! »

Breng de actualiteit in de klas

Veel docenten en leerkrachten vinden het belangrijk op actualiteit in de klas te bespreken. Met 7Days wordt het nieuws toegankelijk, doordat de artikelen aansluiten op de belevingswereld van kinderen en jongeren. Dit wekt de interesse bij de leerlingen en maakt de krant een aantrekkelijk hulpmiddel om het gesprek aan te gaan over de actualiteit en discussie te stimuleren. Naast het vergroten van de algemene kennis helpt het lezen van 7Days ook met het verbeteren van tekstbegrip, woordenschat en het leesplezier.

Het lesmateriaal

Bij de krant wordt wekelijks lesmateriaal gemaakt. Bij een schoolabonnement op de krant ontvangt u:

  • Een geïntegreerde les begrijpend lezen en woordenschat
  • Een interactieve nieuwsquiz
  • Een digitale leeromgeving met digibordles, lesinstructie en verwerkingsopdrachten.

Daarnaast ontvangt u bij uw abonnement een handleiding met lessuggesties hoe u de krant ook op andere manieren in kunt zetten inde klas, denk bijvoorbeeld aan het voeren van een discussie of het schrijven van een betoog. Het lesmateriaal en de krant kunnen gebruikt worden als aanvulling bij de volgende vakken:

  • Begrijpend lezen 
  • Nederlands
  • Maatschappijleer en burgerschap
  • Geschiedenis en aardrijkskunde

Voor 60 euro kunt u 6 weken 15 kranten ontvangen en het lesmateriaal uitproberen in de klas.

 Bekijk de abonnementsvormen van 7Days op school! ​ »

Bekijk de krant

 

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden