7Days op school

Breng de actualiteit in uw klas met het lesmateriaal van 7Days op School!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Scholen die het lesmateriaal van 7Days op school gebruiken, melden enthousiast positieve resultaten: het lezen van een krant vergroot de interesse van jongeren voor lezen. Hun woordenschat en kennis van de wereld ontwikkelen zich en ze scoren beter bij het vak Nederlands.

Waaruit bestaat het lesmateriaal van 7Days op School?

7Days is een wekelijkse krant voor scholieren. Elke week komt het nieuws uit Nederland en de rest van de wereld aan bod, afgewisseld met wetenschapsnieuws, sport en het laatste boeken-, film- en gamenieuws. De artikelen zijn afgestemd op de interesses en het niveau van jongeren van 12 jaar en ouder. 7Days wordt wekelijks gemaakt door 20 redacteuren, die journalistiek onafhankelijk opereren. Bij de artikelen uit de krant wordt wekelijks een lesbrief voor Nederlands en Burgerschap ontwikkeld. Met uw abonnement heeft u toegang tot deze lesbrieven.

Bestel een gratis informatiepakket over 7Days op school »

Nederlands

Bij actuele artikelen uit de krant wordt wekelijks een les Nederlands gemaakt door onze onderwijsredactie. Deze les Nederlands sluit aan bij de belevingswereld van jongeren en helpt ze het beste uit zichzelf te halen. De les behandelt de kerndoelen van het vakgebied Nederlands en is flexibel in te zetten in uw weekplanning, naast uw huidige methode Nederlands. Wekelijks wordt aangegeven aan welke doelen en op welk referentieniveau u werkt. Hierdoor kunt u ervoor kiezen om bepaalde onderdelen in uw methode te laten vallen en deze met de lesbrief van 7Days aan te bieden. Zo biedt 7Days op School u de mogelijkheid om met uw leerlingen op een goede en gevarieerde wijze te werken aan tekstbegrip, woordenschat, spelling en taalverzorging/grammatica door het gebruik van actuele teksten.

Burgerschap

7Days is uitermate geschikt voor lessen Burgerschap en Maatschappijleer. Met het nieuws kunt u de samenleving (nationaal en internationaal) in de klas bespreken. Aan de hand van de actualiteit komen thema’s als democratie, identiteit en burgerparticipatie regelmatig aan bod. De lesbrief geeft u handvatten om burgerschap in uw onderwijs te implementeren.

Bekijk de abonnementsvormen van 7Days op school »

Docent VO: “Inhoudelijk is de les erg goed! De lessen zetten aan tot discussie. Het zet mijn leerlingen aan het denken over het onderwerp en vaak verder dan dat.”

 

Bekijk de lesbrief

 

 

Bekijk de krant

 

 

Heeft u een bepaald thema of een specifieke les waarbij u eenmalig met 7Days aan de slag wilt? U kunt ook losse pakketten met kranten bestellen (in een veelvoud van 50 exemplaren). Bestel hier de kranten.

 

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden