Scholierenstaking voor klimaat op 7 februari

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

In België spijbelden vandaag 32.000 scholieren tegelijk. Ze gingen in Brussel de straat op voor het klimaat. De scholieren noemen het zelf ‘brossen voor de bossen’. Brossen is het Vlaamse woord voor spijbelen. Op 7 februari is er ook een klimaatmars in Nederland.

Vorige week was er ook al een klimaatmars in Brussel. Toen deden ruim 12.000 scholieren mee. En de week daarvoor 3.500. Ze lopen door Brussel om aandacht te vragen voor de klimaatverandering, onder meer bij de Europese instellingen. Ze willen dat politici meer actie ondernemen om de temperatuurstijging onder de 1,5 graden te houden.

Nederlandse actie

Ook in Nederland wordt actie gevoerd worden voor het klimaat. Op donderdag 7 februari is er een scholierenstaking met acties in Den Haag. De actie wordt georganiseerd door de Nederlandse tak van Youth for Climate.

Spijbelstaking

In september vorig jaar werd er in Nederland ook al door scholieren gedemonstreerd. Een groep scholieren ging toen in spijbelstaking voor het gebouw van de Tweede Kamer. Die actie was vooral bedoeld als steun aan de Zweedse Greta Thunberg (16). Zij trekt al maanden wereldwijd aandacht door haar wekelijkse klimaatstaking voor het Zweedse parlement.

Anderen lazen ook: Nederlandse scholieren spijbestaken voor het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren