Bumblebee
Film

Recensie: Bumblebee geeft Transformers een hart

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Bumblebee

4.5
Bumblebee poster
Regie:
Travis Knight
Met:
Hailee Steinfeld en de stem van Dylan O’Brien
+
goed verhaal
+
veel grappige momenten

Echte Transformers-fans kennen hem al jaren: Bumblebee. In deze prequel leer je meer over de geschiedenis van deze gigantische robot. Dat levert een film op met minder actie dan je van de Transformers gewend bent, maar met een meer menselijke kant van de Autobots. 

Op de planet Cybertron woedt een oorlog tussen de Decepticons en de verzetsgroep de Autobots. Verzetsleider Optimus Prime stuurt robot B-127 naar de aarde om een basiskamp op te zetten waar de Autobots zich klaar kunnen maken voor een nieuwe strijd. Eenmaal op aarde wordt B-127 ontdekt door Decepticon Blitzwing die hem na een gevecht zijn spraakvermogen afneemt en zijn geheugen vernielt. Voordat hij wordt uitgeschakeld transformeert de uitgeputte B-127 tot een gele Volkswagen Kever.

Die wordt later op een autosloperij gevonden door de achttienjarige Charlie Watson (Hailee Steinfeld). Zij besluit hem op te knappen, maar ontdekt al snel dat het geen normale auto is. Charlie en B-127 worden vrienden en ze geeft hem de naam Bumblebee (hommel). Ze moet de bijzondere auto verborgen zien te houden voor de buitenwereld, maar tijdens het sleutelen activeert ze per ongeluk een signaal dat de ruimte in gaat. Decepticons Shatter en Dropkick pikken dat op en reizen naar de aarde om Bumblebee te zoeken en uit te schakelen

Bumblebee

Veel komische momenten

De vriendschap tussen Charlie en Bumblebee zorgt ervoor je anders naar de robots in Transformers gaat kijken. De gele Kever is charmant, zachtaardig en zorgt voor veel komische momenten als hij zich onopvallend door een woonwijk probeert te manoeuvreren of door het huis van Charlie te lopen. Daar vernielt hij alles op zijn pad. Ook helpt hij haar net iets te enthousiast met wraaknemen op een gemene klasgenoot. Bumblebee leert zichzelf opnieuw praten door teksten van liedjes af te spelen op zijn autoradio en hij kan zelfs een beetje dansen.

Naast deze komische momenten zit de film ook boordevol spannende vechtscènes, waarbij de gigantische robots tot leven komen dankzij indrukwekkende special-effects. Hartverwarmend Hoewel Bumblee het zesde deel is in de Transformers-reeks en dat meestal niet veel goeds belooft, zit het verhaal goed in elkaar en kun je ‘m ook bekijken zonder dat je de andere delen gezien hebt. Het is een hartverwarmende film. Precies waar veel Transformers-fans al jaren op zaten te wachten! 

Bumblebee | HD trailer 2 - UPInl

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens deze recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren