Bryer en Kam

Wat bezielde de Canadese Bryer (18) en Kam (19)?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een maand geleden reden boezemvrienden Bryer en Kam in een pick-up truck weg uit hun Canadese woonplaats. Op zoek naar werk wilden ze naar het noorden richting de grens met Alaska. Maar wat liep het anders. Gisteren zijn ze hoogstwaarschijnlijk dood gevonden. En ze worden ervan verdacht drie mensen te hebben vermoord. Een reconstructie.

Op 19 juli vertrekken de twee vanuit hun werk in een supermarkt. Op zoek naar het ‘echte geld’, zeggen ze. Hun families horen een paar dagen niets. Op zich niet gek: in het afgelegen gebied is weinig bereik. Maar als hun uitgebrande truck langs de weg wordt gevonden, zet de politie een zoekactie op. Ze zijn dan ook al druk met twee mysterieuze moordzaken in het normaal zo rustige gebied. Op 15 juli zijn een 23-jarige Australiër en zijn 24-jarige Amerikaanse vriendin met kogels in hun lichamen gevonden langs een snelweg. Ook loopt er een andere vreemde zaak: die van de vermoorde 64-jarige botanist Dyck. Zijn lichaam wordt gevonden op twee kilometer van de verwoeste truck van Bryer en Kam. Zijn de twee jongens ook slachtoffer geworden van een misdrijf?

Pieplevend

Nee, blijkt als ze op camerabeelden van een winkel voorbijwandelen, een paar duizend kilometer van hun verwoeste truck. Het lijkt er meer op dat de vrienden zélf voortvluchtig zijn. Het duo wordt bestempeld tot officiële moordverdachten. Een klopjacht wordt ingezet. Kort daarvoor zijn ze nog gezien én gecontroleerd door agenten, maar ze mogen doorrijden. Die avond wordt hun nieuwe auto (waarschijnlijk gestolen van Dyck) ook uitgebrand gevonden bij het plaatsje Gillam. De theorie is dat ze te voet de bossen, waar wolven en beren rondlopen, in zijn gevlucht. Drones, boten, helikopters: alles wordt van stal gehaald om ze te vinden. Inwoners wordt gevraagd naar hen uit te kijken, maar niet aan te spreken: dat kan levensgevaarlijk zijn.

Zelfmoordmissie

Zondag spot een heli een verlaten roeiboot bij een rivier, negen kilometer van Gillam. Duikers worden op onderzoek gestuurd. Ondertussen zijn de twee mogelijk gezien bij een vuilnisbelt op zoek naar eten, maar niet gepakt. Grote vraag is niet alleen: waar hangen ze uit? Maar ook: waarom zouden twee jongens zonder strafblad op oorlogspad gaan? Door klasgenoten worden ze getypeerd als stil en sociaal onhandig. De vader van Bryer zegt dat zijn zoon een enorme knauw opliep door de vechtscheiding van zijn ouders: ‘Hij is op zelfmoordmissie, hij wil dat zijn pijn eindigt.’ Kams vader laat weten dat hij hoopt dat zijn zoon ‘veilig thuiskomt’. Maar in de ruige bossen van Noord-Canada is het moeilijk overleven.

Lichamen

Woensdagavond maakt de politie bekend dat ze de lichamen van twee jongens in de rivier gevonden hebben waar eerder ook het roeibootje werd aangetroffen. Het onderzoek is nog niet afgerond, maar alles wijst erop dat het om Bryer en Kam gaat. Zelf navertellen wat ze heeft bezield zal dus waarschijnlijk niet meer gaan. In hoeverre de politie hier nog antwoorden op kan geven, is afwachten.

Anderen lazen ook: Vermiste tieners worden nu verdacht van moord.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden