‘Ik ben oranje en heb blauwe wenkbrauwen’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Tijdens de Crazy Colorrun in Leeuwarden werd zondag verfpoeder op de deelnemers gespoten. Dat gaf een enorm vrolijk effect. Behalve de volgende dag, toen deelnemers de verf er niet meer af kregen. Nienke (14, rechts op de foto) moest met een oranje gezicht boodschappen doen. 

De vijf kilometer haalden Nienke en haar vriendinnen met gemak. Ze trainen altijd met elkaar en de Colorrun was een mooie gelegenheid om voor het eerst officieel vijf kilometer te rennen. Feestelijker dan een Colorrun wordt het immers niet: om de kilometer worden de deelnemers met kleurpoeder bestrooid. ‘Dat ging goed’, vertelt Nienke. Alleen als je ging gillen kreeg je verf in je mond, dus dat deed ze maar niet. Toen Nienke en haar vriendinnen het parcours hadden afgelegd gingen ze door naar de afterparty, waar ook met verf werd gegooid.

Gebakken peren
Maandag zat ze met de gebakken peren. ‘Ik ben oranje met blauwe wenkbrauwen’, vertelt ze. ‘En mijn haar is groen, geel en rood.’ Nienke is de enige niet. Op Facebook en Twitter werd veel geklaagd over de verf die er niet afgaat. De leverancier heeft de verkeerde poeder aangeleverd, volgens de organisatie. ‘Zondagavond heb ik een paar keer mijn haar gewassen maar het ging er niet af’, vertelt Nienke.

Ook haar gezicht onderwierp ze aan een grondige poetsbeurt. ‘Ik heb het met zeep, scrub, afwasmiddel en schuurmiddel geprobeerd. Met mijn haar heb ik wel vrede, dat schijnt nog wel een trend te zijn, maar een oranje gezicht... daar kijkt toch iedereen naar.’

Stipjes
Gelukkig hoefde ze maandag alleen de deur even uit om boodschappen te doen. ‘Ik woon in een klein dorp en iedereen zei er wat van. Ze weten allemaal dat ik heb meegedaan aan de Colorrun.’ Eigenlijk vindt ze het best grappig, al baalt ze wel van haar gezicht. ‘Ik smeer er foundation op, maar dan zie je er nog steeds stipjes doorheen.’ Er is nog één ding dat ze kan proberen. ‘Ik heb net soda gekocht. Straks komt een vriendin me daarmee helpen.'

Maandag publiceerden we al meerdere foto's van onfortuinlijke Colorrun-deelnemers. Die kun je hier nog eens bekijken. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren