Van onze contentpartner

Maken kattenfilmpjes ons gelukkig?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
YouTech
.

Het internet staat er vol mee: kattenfilmpjes. Katten als Grumpycat en Lil Bub zijn ware rocksterren en ze bezorgen ons urenlang een hoop plezier. Dumpert heeft zelfs een aparte categorie ‘Liev‘ waar naast kattenfilmpjes ook andere schattige dierenfilmpjes worden bewaard. Maar is dat urenlang staren naar grappige, schattige beestjes ook nog ergens goed voor? Jazeker!

Kattenfilmpjes geven energie en maken gelukkig
Een kattenfilmpje geeft energie en maakt gelukkig, dat is nu wetenschappelijk bewezen. Wetenschappers van de Indiana universiteit interviewden bijna 7.000 mensen die een kattenvideo bekeken. Ze vroeger onder meer of deze video ook invloed had op hun humeur. Wat blijkt nu? Na het zien van een kattenfilmpje krijgen de proefpersonen meer energie en voelen zij zich gelukkiger. Ze hebben minder last van negatieve emoties zoals angst en bedroefdheid.

Kattenfilmpjes zijn belangrijk
Onderzoeker Mike Bridavsky vindt het belangrijk genoeg om onderzoek te doen naar kattenfilmpjes omdat ze nu eenmaal een belangrijk onderdeel uitmaken van het internet. Als we de effecten van internet op de mensen beter willen begrijpen dan moet er ook naar kattenfilmpjes gekeken worden. In 2014 zijn er twee miljoen kattenvideo’s geüpload op YouTube die samen 26 miljard (!) views hebben. Iedere video is dus gemiddeld 13.000 keer bekeken, kattenfilmpjes zijn dus razend populair. Sommige katten zoals Grumpy Cat leverde al miljoenen euro’s op.

De wetenschappers gaan verder met hun onderzoek naar de positieve effecten van kattenfilmpjes. Misschien levert het ooit nog een goedkope therapie op.

Funny Cats Compilation [Most See] Funny Cat Videos Ever Part 1

Dit artikel is powered by YouTech.nl

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden