Unsplash

Deze talen moet je over 10 jaar spreken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
5cad39
Van onze sponsor

Engels, Spaans, Frans: tegenwoordig spreekt bijna iedereen een tweede taal. En dat is maar goed ook! Want door het internet werken steeds meer mensen over de hele wereld samen. Als jij later graag in het bedrijfsleven wilt werken is het dus belangrijk dat je een extra taal spreekt. Maar wat zijn de belangrijkste talen in de toekomst?

1. Spaans 

Salsa, tequila, corazon: Spaans spreken wordt in de toekomst steeds belangrijker. Want naast Spanjaarden spreken er ook veel mensen in bijvoorbeeld Zuid-Amerika deze taal.

2. Mandarijn

Nee, daarmee bedoelen we natuurlijk niet die oranje vrucht. Mandarijn is de officiële taal van China. En aangezien China zoveel inwoners heeft en een opkomende economie is, blijft het spreken van deze taal ook in de toekomst belangrijk. 

3. Engels

Yes! Gelukkig doe je je examen Engels op de middelbare school dus niet voor niets. Engels is én blijft een van de belangrijkste talen.

4. Arabisch

Deze taal kent heel veel verschillende dialecten en is daardoor een stuk moeilijker om te leren. Maar toch is Arabisch een van de snelst groeiende talen op het internet en ook in niet-Arabische landen als de Verenigde Staten groeit de taal snel. 

5. Hindi

Hindi is de taal van India, het meest dichtbevolkte land op China na. Deze taal kent geen verschillende lidwoorden en lijkt soms een beetje op Arabisch.

En tot slot… Frans

De taal van de croissant en de baguette wordt in de toekomst steeds belangrijker. Deze taal wordt namelijk niet alleen in Frankrijk gesproken. Ook in Canada, Zwitserland, België, Luxemburg en in verschillende landen in Afrika spreken ze Frans. Doordat de bevolking in Afrika steeds harder groeit, spreken er steeds meer mensen in de wereld Frans.

Als jij later in het bedrijfsleven wil gaan werken is het dus handig wanneer je meerdere talen spreekt; voor je het weet heb je namelijk ineens een Spaans sprekende collega aan de telefoon om een deal te maken. Wil jij leren hoe je zo’n situatie aanpakt én een extra vreemde taal leren na de middelbare school? Dan is de opleiding International Business Management (hbo) aan de Hogeschool Tio misschien wel iets voor jou. Hier leer je naast een vreemde taal als Spaans en Duits hoe je internationale contacten legt en een eigen bedrijf begint.

Een betere start van je carrière in het bedrijfsleven is er niet! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden