7 hits vol Drank & Drugs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sytse
Wilman

Lil' Kleine en Ronnie Flex hebben een enorme hit met Drank & Drugs, een nummer dat ze schreven op Schiermonnikoog. Maar bezorgde volwassenen vinden het niet kunnen dat het liedje alcohol en drugs als MDMA aanprijst bij hun jonge fans. Zulke liedjes zijn van alle tijden en daarom presenteert 7Days: de Drank- & Drugs-nummers Top 7.

7. Cocaine Blues
Zo'n goede oude countryzanger als Johnny Cash aan de drugs? Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar de inmiddels overleden zanger smeet en snoof heel wat naar binnen. Dat is ook terug te horen in zijn muziek, zoals in Cocaine Blues (dat trouwens al in de jaren '40 door iemand anders werd geschreven). Goed, hij waarschuwt aan het eind van dit lied voor al te veel whiskey en cocaïnegebruik, maar toch. De zin 'I took a shot of cocaine and I shot my woman down' laat weinig aan de verbeelding over.

Johnny Cash - Cocaine Blues

6. Toppertje
Drugs komen niet voor in deze nogal flauwe zomerhit van Guillermo & Tropical Danny uit 2006. Maar hè, als je in één keer een toppertje, een Breezer ananas én een dubbele whiskey bestelt, dan  ben je toch behoorlijk ver heen.

Guillermo & Tropical Danny - Toppertje!

5. Purple Haze
Gitaarheld Jimmy Hendrix was ook niet vies van wat drugs. Hoewel hij het in zijn bekende track Purple Haze niet met zoveel woorden noemt, lijkt het wel duidelijk waar het lied over gaat. 'Purple haze all in my brain / Lately things don't seem the same.'

The Jimi Hendrix Experience - Purple Haze (Music Video)

4. I want to be a hippy
De gabbers uit de jaren '90 stonden ook bekend om hun drugsgebruik, vooral xtc was populair. Ook toen maakten ouderen zich daar al zorgen om. Maar hè, toen zij zelf jong waren, zaten ze de hele dag te blowen. Daarom kwam Technohead met het vrij onnozele I want to be a hippy (and I want to get stoned on ma-ma-marajuana...)

Technohead - I Wanna Be A Hippy (16:9 HD) /1995/

3. Lucy in the sky with diamonds
Oké, het is een beetje een gok. Volgens songschrijver John Lennon gaat zijn liedje Lucy in the sky with diamonds over een tekening die zijn zoontje maakte. Maar toch... Al die vage effecten dan? En de titel verwijst toch duidelijk naar de hallucinerende drug LSD? Bedoeld of onbedoeld maakten The Beatles een wereldberoemd drugslied.

The Beatles - Lucy in the Sky with Diamonds

2. Nederwiet
Doe Maar is dol op hasj en wiet en doet daar niet moeilijk over. In deze jarentachtigklassieker zingen ze een vrijwel complete gids om wiet te verbouwen. Hoe aanmoedigend wil je het hebben?

nederwiet van "Doe Maar"

1. Purple pills
Niet de grootste hit, dit nummer van Eminems rapgroep D12. Maar het hitje uit 2001 staat zo vol van de drugs dat het wel op nummer 1 van deze lijst moést staan. Naast de paarse pillen uit de titel komen ook voorbij: uppers, downers, paddo's, valium, coke, lsd, xtc, mescaline... En dan hebben we vast nog wel een paar gemist.

D12 - Purple Pills [Dirty] BET

Voor je jongere broertje of zusje (of je superstrenge ouders) bedacht Giel Beelen trouwens een gekuiste versie van Drank & Drugs. Lil' Kleine en Ronnie Flex zongen Chips & Cola live op 3FM:

Lil Kleine & Ronnie Flex | Drank & Drugs | Chips & Cola Parodie | Giel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren