Dubbel pech voor vals zingende Idols-kandidaat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Het zit de teleurgestelde Idols-kandidaat Mostafa niet mee. Volgens Mostafa heeft het talentenprogramma expres slechte fragmenten van hem uitgezonden in de uitzending van 23 maart. In een kort geding probeerde hij vorige maand die uitzending tegen te houden. Dat lukte niet en vandaag legde de rechter uit waarom niet. En waarom hij nog moet betalen ook.

Mostafa zong tijdens zijn auditie I want it that way van The Backstreet Boys. De jury was niet erg te spreken over zijn uitvoering en oordeelde keihard en negatief. Dat harde oordeel was te zien in de uitzending van 23 maart.

Oordeel zelf. Was de jury terecht zo hard?

Mostafa is 6 uur te laat - IDOLS

Mostafa is bang dat de uitzending zijn carrière als singer-songwriter zal schaden. Na zijn auditie schreef hij aan de producent van Idols, Blue Circle, dat hij niet wilde dat ‘zijn’ opname zou worden uitgezonden. Als dat wel zou gebeuren, zou hij 100.000 euro eisen, zo liet hij weten. De producent liet weten daar niet op in te gaan. Vorige maand was er een kort geding over die ruzie en Mostafa verloor. De uitzending ging gewoon door.

'Dat was ronduit slecht'
Vandaag gaf de rechter uitgebreid uitleg over de uitspraak in de Idols-kwestie. Volgens de rechter heeft Mostafa door de ondertekening van een overeenkomst met Blue Circle onvoorwaardelijke toestemming verleend om het beeldmateriaal uit te zenden. Dat de jury hard oordeelde over de zangkwaliteiten van de man was niet onterecht, vond de rechter bovendien. ‘De auditie was ronduit slecht, zo schrijft hij in zijn uitleg. ‘Dat de jury eerst dacht dat het om een grap ging is gelet op de prestaties begrijpelijk’.

Mostafa heeft dubbel pech want hij moet van de rechter ook nog eens de proceskosten van 1600 euro betalen.

De 'keiharde' jury met Martijn Krabbé, Jamai Loman, Eva Simons en Ronald Molendijk:

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren