milou van deelen

Herman praat met Milou Deelen (22) over slutshaming

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
3FM
Tussenuur

Omdat Milou Deelen (niet op de foto hierboven) wel eens seks had na een feestje was ze de grootste slet van het jaar, dat zongen de jongens bij Gronings studentencorps Vindicat. Haar video die ze als reactie op het lied maakte ging in no time viral. Nu is ze te gast bij Hermans Podcast.

Uiteindelijk draait Herman maar drie liedjes in het uur. Dan weet je bijna als vanzelf dat het een goed gesprek is. Of in ieder geval dat er genoeg te bespreken valt.

Schurend gesprek

Herman maakt er geen geheim van dat hij altijd wat kriegelig wordt van mensen die zichzelf als activist bestempelen. Dit omdat hij ervan overtuigd is dat juist in de nuance mensen pas tot elkaar kunnen komen. Wanneer je dan Milou Deelen (22) uitnodigt, uitgesproken feminist en activist, dan kun je er donder op zeggen dat het gesprek schuurt zo nu en dan.

Vraagtekens

Het gesprek in deze vijfde aflevering van Hermans Podcast verloopt op het scherpst van de snede. Want hoewel Herman zegt dat hij in wezen ook feminist is, omdat hij volledige gelijkheid nastreeft, plaatst hij hier en daar vraagtekens bij het verhaal van Milou.

Want natuurlijk is het gek dat mannen stoer zijn als ze veel vrouwen tussen de lakens krijgen en vrouwen voor slet worden uitgemaakt. En ja, er bestaat al eeuwenlang ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Maar om die ongelijkheid nu proberen op te heffen door vrouwen voor te trekken met quota en positieve discriminatie, betwijfelt Herman.

Prima huisvader

Milou heeft ook geen pasklare oplossingen voor de problemen. Ze voelt dat er nog een lange weg te gaan is voor gelijke behandeling van de vrouw. Maar doordat ze aan den lijve heeft ondervonden dat een man prima huisvader kan zijn, terwijl de vrouw carrière maakt, weet ze dat verandering in denken mogelijk is. Weten wat Milou en Herman bespreken in deze  podcast? Je kunt hem hier beluisteren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren