escape room 3FM Tussenuur

Kun je in een tussenuur een escape room bouwen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
3FM
Tussenuur

En als je daarvoor nou je hele klas inzet? We vonden dit zo'n tof idee dat we samen met 3FM-dj Jorien Renkema naar het uiterste noorden van Nederland afreisden om de proef op de som te nemen.

Escape rooms zijn al een aantal jaar helemaal de bom voor uitjes met familie, collega's, vrienden, et cetera, als variatie op het eeuwige karten, paintballen of steengrillen. Toegegeven, het heeft ook wel wat om met een aantal bekenden door samenwerking en logisch nadenken binnen een afgesproken tijd te ontsnappen uit een ruimte.

Niet voor niets krijgen we regelmatig via de mail, app of website challenges ingediend van scholieren die in een tussenuur met hun hele klas uit een escape room willen ontsnappen om daarna weer op tijd terug te zijn voor de les. En waar dat idee steeds meer begon te leven bij ons, kwamen Maud en Manique uit Warffum met het doorslaggevende verzoek. Zij wilden namelijk een escape room bij hun op school bouwen!

Geen eitje

Dat element van zelf bouwen triggerde ons, want dat maakt zo'n Tussenuurchallenge net even iets moeilijker, hoewel we aan de andere kant geen tijd kwijt zijn aan het heen en weer reizen naar een locatie. Maar toch, een verhaallijn bedenken, vier niet te makkelijke maar ook niet te moeilijke puzzels bedenken en ook nog eens met drie man uit het klaslokaal ontsnappen is lang geen eitje.

Vandaar dat we de hulp inriepen van Sil Loeters, die van escape rooms bouwen zijn werk heeft gemaakt. Samen met Sil en host Jorien Renkma vertrokken we richting Warffum om brugklassers Maud en Manique een van de bijzonderste dagen van hun nog prille middelbare schooltijd te bezorgen.

KUN JE IN EEN TUSSENUUR EEN ESCAPEROOM BOUWEN (EN UIT ONTSNAPPEN)?

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Heb jij de invisble box challenge al geprobeerd?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren