Unsplash

Complottheorieën: was Beyoncé wel zwanger?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Is Taylor Swift een satanist? En Nicolas Cage een vampier? Eens in de zoveel tijd komt er een complottheorie over een beroemdheid boven water. Zijn het gewoon roddels of is het wel echt gebeurd? Wij zochten de 7 gekste, bijzonderste of meest geloofwaardige op.

1. 'Avril Lavigne is dood en vervangen door een lookalike'

Er gaan al jaren geruchten dat zangeres Avril Lavigne in 2003 is overleden en vervangen door look-a-like Melissa. In haar songteksten zou Lavigne aanwijzingen voor de theorie hebben gedeeld. Bijvoorbeeld in het lied Slipped Away: 'The day you slipped away was the day I found it won’t be the same.'

Bewijs voor de theorie: Er zijn verschillen tussen de zangeres vóór 2003 en daarna. Zo draagt de stoere rockchick inmiddels liever rokjes en jurkjes, is ze langer geworden, heeft ze andere moedervlekken en is haar neus veranderd.

Bewijs tegen de theorie: Stijl en uiterlijk kunnen veranderen en daarnaast is het meer voor de hand liggend dat Lavigne een neuscorrectie heeft gehad.

VICE 1563185799

2. 'Beyoncé is nooit zwanger van Blue Ivy geweest'

Hoewel veel fans Beyoncé op handen dragen, zijn er talloze geruchten dat Queen B haar fans zou hebben voorgelogen over de zwangerschap van haar eerste kind. De zangeres zou nooit zwanger zijn geweest en Blue Ivy zou zijn gebaard door een draagmoeder.

Bewijs voor de theorie: Tijdens een tv-optreden leek het erop dat de buik van Beyoncé verplaatste en in elkaar zakte, wat zou kunnen duiden op een nep-buik. Ook zou de uitgerekende datum van de zangeres continu verschoven zijn. En is er geen bewijs dat de zangeres is bevallen in een ziekenhuis.

Bewijs tegen de theorie: In haar documentaire Life is But a Dream weerlegt de zangeres de geruchten én laat ze beelden van de zwangerschap zien.

'SUNDAY NIGHT' BEYONCE BUMPGATE - The New Cameras and Angles - Revealed

3. 'Nicolas Cage is een onsterfelijke vampier'

Van alle complottheorieën is die over acteur Nicolas Cage misschien wel de minst geloofwaardige. Hij zou namelijk een onsterfelijke vampier van minstens 150 jaar oud zijn. De geruchten zijn ontstaan omdat de acteur sprekend op Robert M. Smidt lijkt, een man die in 1870 leefde.

Bewijs voor de theorie: De twee lijken sprekend op elkaar.

Bewijs tegen de theorie: Vampiers en onsterfelijkheid bestaan niet.

Joe Marchert 1563185858

4. 'Stevie Wonder is niet blind'

Er zijn geruchten die stellen dat de legendarische zanger Stevie Wonder helemaal niet blind is. Hoewel de zanger sinds jaar en dag een zwarte bril draagt, zou hij zijn blindheid faken.

Bewijs voor de theorie: De zanger gaat vaak naar basketbalwedstrijden, ving ooit een vallende microfoon op, is geïnteresseerd in fotografie en doet allerlei dingen die je normaal alleen doet als je kunt zien.

Bewijs tegen de theorie: Wonder is al blind sinds zijn geboorte, waardoor zijn gehoor enorm goed is getraind. Zo kon hij bijvoorbeeld die microfoon horen vallen. Met datzelfde gehoor geniet hij van een basketbal wedstrijd, net zoals mensen dat doen via de radio.

Beezy. 1564400679

5. 'Tupac is niet dood en woont op Cuba'

Er zijn mensen die geloven dat superster Tupac Shakur zijn eigen dood zou hebben gefaked om een rustig leven buiten de spotlights te leiden op het eiland Cuba.

Bewijs voor de theorie: De daders van de schietpartij waarbij Tupac om het leven kwam, zijn nooit gevonden. Suge Knight, die ook in de auto zat op dat moment, is niet geraakt. Tupac droeg altijd een kogelvrijvest én de begrafenisondernemer die Tupac’s lichaam cremeerde nam direct daarna ontslag. Ook hebben familieleden en vrienden vage uitspraken gedaan over de dood van de rapper.

Bewijs tegen de theorie: In 2018 is het moordonderzoek naar Tupac heropend, nadat een verdachte zei informatie te hebben over de dader. Het onderzoek loopt nog.

#YellowCupPodcast 1564400961

6. 'Taylor Swift is eigenlijk een beroemde satanist'

Zangeres Taylor Swift zou geen onschuldig meisjesidool zijn, maar een satanist. Swift lijkt namelijk sprekend op Zeena LaVey , een beroemde aanhanger van de kerk van Satan.

Bewijs voor de theorie: De twee lijken sprekend op elkaar.

Bewijs tegen de theorie: Hoewel LaVey en Swift nooit in dezelfde kamer zijn geweest, is het aannemelijker dat het twee verschillende personen zijn. LaVey is namelijk geboren in 1953, waardoor Taylor dan inmiddels al 65 had moeten zijn.

DENILSON 1564401022

7. 'Melania Trump gebruikt bijna altijd een dubbelganger'

De Amerikaanse first lady zou helemaal niets hebben met politieke evenementen en zou daarom bijna altijd een dubbelganger naar haar afspraken sturen.

Bewijs voor de theorie: In de geschiedenis zijn dubbelgangers vaker voorgekomen, zoals bij Saddam Hussein en Joseph Stalin. Ze gedraagt zich elke keer anders, draagt altijd grote zonnebrillen én Trump vergist zich vaak in de locatie van zijn vrouw.

Bewijs tegen de theorie: Er heeft nog nooit een first lady een dubbelganger gehad én de zogenaamde dubbelganger lijkt echt sprekend op Melania.

The Independent 1564401102

Anderen lazen ook: De 4 raarste complottheorieën. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren