5 dingen die je moet weten over de Golden Globes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

Deze zondag worden voor de 75ste keer de Golden Globes uitgereikt in Hollywood. En daarmee gaat het Amerikaanse filmprijzenseizoen van start… 5 dingen die je moet weten over deze awarduitreiking. 

De Golden Globes worden sinds 1944 uitgereikt. Eerst alleen voor films. Twaalf jaar later ook voor tv. Ze worden toegekend door de Hollywood Foreign Press Association: een groep journalisten en fotografen die voor buitenlandse media berichten over het reilen en zeilen in de Amerikaanse entertainmentindustrie. Mensen met verstand van zaken dus. De Globes worden ook gezien als goede voorspellers voor de Oscars die in februari worden uitgereikt.

Golden Globes-uitreiking foto EPA
Grote sterren worden opgetrommeld om de prijzen uit te reiken. DIt jaar zijn dat onder anderen Games of Thrones-acteurs Kit Harington en Emilia Clarke er een uitreiken

De kanshebbers

Met bijna dertig categorieën is zo’n awarduitreiking een lange zit. Die wordt een heel stuk dragelijker als je vooraf een strak lijstje met kanshebbers hebt opgesteld. Verwacht wordt dat de tv-serie Big Little Lies goed in de prijzen gaat vallen. Ook Fargo maakt goede kans. De makers van animatiefilm Coco hoeven waarschijnlijk niet eens zenuwachtig te zijn. Ook Dunkirk-regisseur Christopher Nolan mag zijn schoenen goed poetsen en z’n overhemd glad strijken. Dikke kans dat hij met de prijs voor beste regisseur naar huis gaat. 

Coco
Coco maakt kans op een award voor beste animatiefilm en beste originele liedje 

De kleding

Wat wordt de nieuwe modekleur op de rode loper? Het nieuwe zwart, zeg maar. Nou, dat wordt dus zwart! Door het misbruikschandaal rondom filmproducent Harvey Weinsten en House of Cards-acteur Kevin Spacey en de hele #MeToo-discussie die daaruit voortkwam, zijn actrices van plan om in stemmig zwart te gaan. Dit initiatief komt van Time’s Up: een groep Hollywoodvrouwen die meer wil doen voor slachtoffers van seksueel misbruik en daarom een hulpfonds heeft opgericht. Met het dragen van zwart willen ze slachtoffers die niet bekend zijn een hart onder de riem steken.

Blake Lively foto AFP
Blake Lively kan haar jurk van vorig jaar recyclen

Het eten

Heel veel eten kun je natuurlijk niet als je strak zit ingesnoerd in je designerjurk of smoking. Dus krijgen de sterren een lichte maaltijd voorgeschoteld van topkok Alberico Nunziata van het Beverly Hills Hilton. In tegenstelling tot de kleding van de sterren is het menu heel kleurrijk. Wat dacht je van risotto in ‘Technicolor roze’ en ‘gouden bietjes’. Vooraf drinken de sterren champagne met bloedsinaasappelsap. En als toetje wordt er een hazelnootkoffiekoekje met mascarpone, chocola en daarop een chocolade Globe gevuld met zoute karamel geserveerd.

Geef maar toe, het water loopt je al in de mond bij de aanblik van dit toetje

Op de eerste rij dankzij Facebook

Een awarduitreiking is de perfecte plek om sterren te spotten. Maar bemachtig maar eens een plekje aan de rode loper. Dankzij Facebook is dat dit jaar een makkie. Het social media-kanaal heeft de exclusieve rechten voor de pre-show bemachtigd en zal het live uitzenden. Je moet er alleen wel vroeg je bed voor uit (of in bed kijken). Door het tijdsverschil paraderen de sterren drie uur tot vijf uur ’s nachts Nederlandse tijd over de loper. De hoge baas van de Golden Globes is enthousiast over de samenwerking. ‘We vinden het fantastisch dat er kijkers zo een plek op de eerste rij bij de rode loper kunnen geven.’

Joehoe, Taylor, hier sta ik! Zwaai eens!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dylan, Joy, en StukTV winnaars VEED Awards 2017.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren