Grease

7 dingen die jij nog niet wist over de film Grease

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Eén van de populairste films aller tijden bestaat deze zomer 40 jaar: Grease. De romantische filmmusical gaat over de leerlingen van de middelbare school Rydell High. John Travolta en Olivia Newton-John spelen de hoofdrollen. De kans is groot dat jij, en je ouders vast ook, de film hebben gezien. Maar, wist jij deze 7 dingen al over deze kaskraker?

Toen Grease in 1978 uitkwam hadden veel filmcritici er geen goed woord voor over. Ze vonden het een sentimentele en zeer middelmatige productie. Het publiek zag dat héél anders en was meteen verkocht. De higschoolfilm over de liefde tussen het brave meisje Sandy en de stoere Danny werd een van de grootste filmmusicals ever.

Ook de sountrack van de film was een van best verkocht albums ooit. En wist je dat de film gemaakt is voor het 'bescheiden' bedrag van 6 miljoen dollar en uiteindelijk zo'n 500 miljoen dollar opbracht? 

7 dingen die je nog niet wist

Als jij Grease hebt gezien dan weet je er vast al iets over. Maar wist jij dit bijvoorbeeld al?

1. Broadway
Grease was oorspronkelijk een musical uit 1972. In die jaren werd het stuk bijna 4.000 keer op Broadway in New York gespeeld.

2. 1958
Het verhaal over de levens van de scholieren op Rydell High School speelt in 1958. Dat is twintig jaar voordat de film daadwerkelijk te zien was.

3. Vetkuif
De titel Grease verwijst naar een groep jongeren die in Amerika in de jaren '50 the greasers heette. Het waren werkende jongeren die zich verzette tegen de heersende normen en regels. James Dean, een Amerikaans acteur, was hun stijlicoon. Hij had een vetkuif (die hij maakte met gel of wax: grease) en droeg meestal een spijkerbroek met opgerolde pijpen en een wit T-shirt.

4. Kauwgom
Tijdens de opnames van de film zouden de spelers zo'n 100.000 stukjes kauwgom weggekauwd hebben.

5. Accent
Omdat de Australische actrice Olivia Newton-John het Amerikaanse accent niet onder de knie kreeg, werd haar rol van Sandy veranderd: Sandy kwam nu ook uit Australië.

6. Rampscène
De opnames voor een van de bekendste dansscènes (de danswedstrijd in de gymzaal) uit de film waren een ramp. De acteurs en dansers moesten in een gymzaal zonder ramen dansen waar het zo'n 40 graden was. Sommigen werden zelfs zo ziek dat ze naar de eerste hulp gebracht werden.

7. Flop
Het vervolg, Grease 2  (1982) met Michelle Pfeiffer in een hoofdrol, werd een flop.

Heb je Grease nog nooit gezien? Bekijk dan hier de trailer. Lijkt het je wat? Je kunt de film ook op Netflix kijken.

Anderen lazen ook: De 7 Broadway-musicals die je moet kennen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren