Taylor Swift

7x met deze sterren heeft (of had) Taylor Swift ruzie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Taylor Swift is een pittige tante en dat bezorgt haar een hoop vijanden. Momenteel heeft ze ruzie met manager Scooter Braun. Kun jij het nog bijhouden? Met deze sterren heeft de zangeres ook ruzie (gehad).

1. Katy Perry

Het gedoe tussen Taylor Swift en Katy Perry was misschien wel de langstdurende ruzie van de zangeres. Het begon allemaal toen de twee een discussie kregen omdat ze allebei dezelfde groep achtergronddansers wilden inhuren. Hierop volgde verschillende diss-tracks zoals Bad Blood en Look What You Made Me Do van Swift en Swish Swish en van Perry. Gelukkig hebben de twee het inmiddels bijgelegd.

Katy Perry - Swish Swish (Official) ft. Nicki Minaj

2. Scooter Braun

Swift’s meest recente ruzie is dus die met Scooter Braun, de manager van Justin Bieber. De popster zegt dat ze al jaren wordt gepest door Braun en door 'zijn' artiesten. Maar de ruzie nam pas echt grote vormen aan toen Braun haar oude platenlabel Big Machine Records kocht. Door deze overname beheert Braun nu de muziekrechten van veel van haar beroemde hits zoals Our Song en Teardrops on my guitar. De zangeres is hier zo boos over dat ze erover denkt om al haar muziek opnieuw op te gaan nemen.

Taylor Swift - Our Song

3. Kanye West

De meest spraakmakende ruzie uit dit rijtje, is haar conflict met Kanye West. Het begon tijdens de MTV Video Music Awards in 2009. Swift won hier een Best Female Video-award, terwijl ook Beyoncé’s Single Ladies was genomineerd voor deze prijs. Toen Swift haar award in ontvangst wilde nemen, stormde West het podium op. Hij greep de microfoon en zei: ‘Beyoncé had de beste video allertijden!’ Een ongemakkelijk moment voor Swift, waarna er talloze haatnummers en Twitter-ruzies volgden.

TAYLOR SWIFT VMA AWARD MOMENT RUINED BY KANYE WEST

4. Kim Kardashian

Mensen die ruzie krijgen met Kanye West krijgen er gratis gedoe met zijn vrouw Kim Kardashian bij. Kardashian mengde zich in de ruzie nadat West zijn diss-track Famous had uitgebracht, waarin hij Swift uitschold voor bitch. West zegt dat de zangeres hier toestemming voor had gegeven, maar Swift ontkende dit hevig. Kardashian plaatste daarop Snapchat-Stories met daarin het gesprek tussen West en Swift. Wie van de ruziemakers nou gelijk kreeg? Dat is lastig te zeggen.

Kanye West - Famous

5. John Mayer

Swift staat erom bekend dat ze graag zingt over haar (stukgelopen) relaties. En dat is één van de redenen waarom ze ruzie heeft met haar ex John Mayer. Nadat de twee uit elkaar gingen in 2010, schreef Swift het nummer Dear John, waarin ze zong dat ze spijt had van de relatie. ‘Ze heeft me vernederd op een moment dat ik me heel slecht voelde', zei Mayer over het liedje. En zo werd een nieuwe Swift-ruzie geboren.

Taylor Swift - Dear John (Audio)

6. Nicki Minaj

Ook de ruzie tussen Swift en Nicki Minaj heeft een link met de MTV Video Music Awards. Toen Swift’s video Bad Blood, waarin ze zingt over Katy Perry, in 2015 werd genomineerd voor een award was Minaj not amused. ‘Wanneer je video over vrouwen met dunne lichamen gaat, dan wordt je genomineerd voor video van het jaar’, schreef ze Minaj op Twitter. Swift kon hier niet om lachen en beschuldigde de inmiddels vers gepensioneerde rapper van het feit dat ze vrouwen expres tegen elkaar op zou zetten. Een heuse Twitter-feud begon, waarna Swift zich uiteindelijk openlijk verontschuldigde voor haar boze reactie.

Taylor Swift - Bad Blood ft. Kendrick Lamar

7. Joe Jonas

Joe Jonas is de ex waar Swift de meeste liedjes over uitbracht lijkt te hebben. Na de break-up, die Jonas heel subtiel over de telefoon deed, schreef Swift Forever and Always. Waarna Jonas op zijn beurt het lied Much Better over Swift uitbracht. ‘Als mijn exen niet willen dat ik liedjes over ze uitbreng, moeten ze maar niet zulke slechte dingen doen’, reageerde Swift op de commotie rondom het liedje.

Forever and Always - Taylor Swift - Music Video

Anderen lazen ook: Boze Taylor Swift wil muziek opnieuw opnemen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren