Arme jongeren VS gratis naar Black Panther

Arme jongeren gratis naar blockbuster Black Panther

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

De nieuwste Marvelfilm Black Panther is nog voordat-ie in de bioscoop draait al een enorm succes. Veel mensen kunnen niet wachten 'm te zien. Maar wat nu als je daar geen geld voor hebt? In de Verenigde Staten is daarom een inzamelingsactie gestart om gratis tickets uit te delen.

De actie om jongeren die weinig tot geen geld hebben een kaartje voor Black Panther te doneren begon in de New Yorkse wijk Harlem. Daar wonen relatief veel arme, zwarte jongeren. Talkshowpresentatrice Ellen DeGeneres besteedde er in haar show aandacht aan.

Chadwick Boseman and Ellen Surprise 'Black Panther' Fundraiser Frederick Joseph

40.000 jongeren

Sindsdien worden in de Verenigde Staten al op meer dan vierhonderd plekken geld opgehaald. Tot nu toe is in totaal zo'n 400.000 dollar opgehaald. Daarmee kunnen zeker 40.000 jongeren gratis naar de bioscoop.

Ook in de studentenstad Boston is een speciale actie. Door een crowdfundingsactie kunnen studenten daar deze voorjaarsvakantie gratis naar de film.

Record

Black Panther draait vanaf woensdag in de bioscoop, ook in Nederland. Op voorhand had de superheld al een record te pakken: nog nooit werden er in de Verenigde Staten vooraf zoveel tickets voor een superheldenfilm verkocht. Dat wordt kassa de komende weken.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Recensie Black Panther

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren