Carice van Houten

Carice 'nomineert' zichzelf voor Emmy Award

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Carice van Houten is voor het eerst genomineerd voor een Emmy Award. Ze meldde zichzelf aan voor haar rol als Melisandre in Game of Thrones.

Je acteert de sterren van de hemel, maar wordt door je werkgever niet genomineerd voor een Emmy Award. Wat doe je dan? Simpel: je meldt jezelf aan. Carice van Houten zou zichzelf hebben aangemeld voor een Emmy Award, omdat HBO dat niet deed. Dat schrijft The Hollywood Reporter. Van Houten is niet de enige. Ook Game of Thrones-collega’s Alfie Allen (Theon Greyjoy) en Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) zouden op deze manier aan hun nominatie zijn gekomen.

Inschrijfgeld

Het is niet ongebruikelijk dat acteurs ervoor kiezen om zichzelf aan te melden en zelf het inschrijfgeld van tweehonderd euro betalen. Maar het komt niet vaak voor dat acteurs die dit doen ook echt op de nominatielijst belanden.

Beste gastactrice

Game of Thrones is dit jaar 32 keer genomineerd voor een Emmy Award. Nooit eerder had een serie zoveel nominaties voor één seizoen. Carice van Houten is genomineerd in de categorie beste gastactrice in een dramaserie voor haar rol als priesteres Melisandre in de aflevering The Long Night. Alfie Allen moet het in de categorie beste bijrol opnemen tegen collega’s Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) en Peter Dinklage (Tyrion Lannister). Gwendoline Christie staat in de categorie beste vrouwelijke bijrol tegenover Lena Heady (Cersei Lannister), Sophie Turner (Sansa Stark) en Maisie Williams (Arya Stark). Verder zijn Kit Harington (Jon Snow) en Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) genomineerd voor hun hoofdrollen.

Anderen lazen ook: Vijf hilarische inhakers op Game of Thrones.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren