DJ Sam Feldt en SYML maakten een nummer via mail

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

De Nederlandse dj Sam Feldt maakt vrolijke nummers als Summer on you (2016) en Down for anything (2018), terwijl de Amerikaanse zanger SYML juist gaat voor gevoelige rustige liedjes. Een combinatie van die twee stijlen is hét recept voor een knaller van een nummer. En die maakten ze op afstand.

De mailboxen van Sam Feldt (Sammy Renders) en SYML (Brian Fennell) moeten wel zijn overstroomd, want de twee maakten een nummer met elkaar terwijl ze bijna achtduizend kilometer van elkaar vandaan waren: in Amsterdam en Seattle. ‘We hebben elkaar vandaag pas ontmoet’, vertelt Sam. Hij heeft het nummer van SYML helemaal aangepast.

'Crazy'

De twee maakten een uptempo liedje van het rustige Where’s My Love van SYML. Elke nieuwe versie stuurde Sam opnieuw naar de zanger. Die gaf er z’n mening over en daarmee ging Sam weer aan de slag. SYML: ‘De eerste keer dat ik de versie van Sam hoorde, dacht ik: wow, dit is crazy. Ik had mijn gedeelte van het werk natuurlijk al gedaan toen ik het nummer schreef. Nu was het aan mij om Sam te vertrouwen en daar voelde ik me meteen goed bij. Natuurlijk hadden we wat kleine discussiepunten, maar daar kwamen we makkelijk uit. We gaan straks wat drinken om elkaar ook op die manier te leren kennen.’

On tour

De zomer is het perfecte moment voor Sam om het uptempo nummer aan zijn publiek te laten horen. ‘Ik ben op dit moment bezig met een tour door Azië en Europa. We hebben ook een uitgebreide versie voor mijn liveshows gemaakt die ik daar laat horen.’ SYML gaat in het najaar weer touren. Hij is nu druk bezig met schrijven van nieuwe nummers.

Kinderen en katten

‘Mijn volgende album komt er ergens dit jaar aan. Ik ben eigenlijk wel blij dat ik een tijd thuis ben, in Seattle. Ik reis veel voor mijn werk en ik vind het leuk om overal even te zijn, maar daarna ga ik graag weer terug naar mijn vrouw en twee kinderen', zegt SYML. Ook Sam is het liefst thuis in Amsterdam. ‘Ik maak ongeveer tweehonderd vluchten per jaar. Van Tokio naar Miami en alles er tussenin. Dat is heel leuk, maar het is wel belangrijk om je ergens thuis te voelen. Dat doe ik in Amsterdam bij mijn vriendin en mijn twee katten.’

Hoe de twee op het idee kwamen voor dit nummer en waarom de samenwerking zo goed ging lees je in de krant (verschijningsdatum 15 juni 2018). Hieronder kun je alvast een stukje van het nieuwe nummer beluisteren.

Anderen lazen ook: Sam Feldt: 'Op mijn muziek kun je echt dansen'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren