DJ’s maken 2018-versie van Shakira-hit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Whenever, wherever. Was dat nummer van Shakira uit 2001 alweer een beetje weggezakt in je hoofd? Het dj-trio Kris Kross Amsterdam (broers Jordy en Sander Huisman en Yuki Kempees) maakten samen met The Boy Next Door (dj Lex van Berkel) een versie met een 2018-jasje. Het nummer werd binnen drie dagen al meer dan 500.000 keer gestreamd op Spotify.

Om het nummer van Shakira te mogen gebruiken, moesten de dj’s toestemming van de zangeres hebben. En dat kan heel lang duren: ‘Pas na acht maanden hoorden we dat we het mocht’, vertelt Jordy van Kris Kross Amsterdam. ‘Het kan zijn dat je na een week niks hoort, maar het kan ook zijn dat je nooit iets hoort. En als je niks hoort heb je het helemaal voor niks gemaakt’, vertelt Lex. Ze hoorden via het management dat Shakira het goed vond. ‘We hopen dat we binnenkort nog een filmpje van haar krijgen’, zegt Jordy. ‘Waarschijnlijk heeft ze ons nummer dus echt een paar keer geluisterd. Dat is wel heel bijzonder. We zijn de eersten die er iets nieuws van maken’, gaat Lex verder.

Nieuw jasje

En dat deden ze op een heel andere manier dan dat Shakira dat zelf deed. Ze maakten er een zomernummer van. ‘Het is een mengeling van een Kris Kross- en The Boy Next Door-sausje met een 2018-jasje. We hebben het refrein van haar gepakt en de rest is origineel. ‘Mensen herkennen natuurlijk de twee zinnen en de melodie. Maar de rest van het nummer hebben we helemaal opnieuw geschreven. We hebben 86 versies gemaakt.’

Tikje erbij

En dat ging niet zonder een beetje discussie. ‘Ik denk dat dat ook bij een gezonde manier van werken hoort. We willen voor het beste gaan, dus het nummer ging de hele tijd op en neer. “Dat stukje moet net iets hoger”, of “Daar moet nog een tikje erbij”, zeiden we dan tegen elkaar. Een track is eigenlijk nooit helemaal af, maar je moet een keer zeggen dat het goed is. Nu zijn we allemaal trots op het resultaat.’ De mannen van Kris Kross schakelden de bevriende Britse zanger Conor Maynard in om het nummer in te zingen. Ik noem hem de Britse Justin Bieber. Zijn stem raakt je en dat geeft de track net wat extra’s.

Op vakantie

De dj’s gingen samen naar Spanje om een zomerse videoclip op te nemen en daar zijn ze vrienden geworden: ‘De klik is echt goed. We hadden de hele tijd het gevoel dat we op vakantie waren, in plaats van aan het werk. En dat is een goed teken natuurlijk. Op een gegeven kwamen ze aan met slakken, die ik moest eten. “Anders wordt het geen hit”, zeiden ze. Hadden ze toch ongelijk!’ 

Kris Kross Amsterdam x The Boy Next Door - Whenever (feat. Conor Maynard) [Official Music Video]

Anderen lazen ook: 7 belangrijke momenten voor dj Maurice West.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren