Foto: AVROTROS

Emma Heesters: ’Ik zie mezelf als een popprinses’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Ze heeft anderhalf miljoen abonnees op YouTube, een platencontract in de Verenigde Staten en fans over heel de wereld. Ken je zangeres Emma Heesters (23) nog niet? In tv-programma Beste Zangers laat ze horen wat ze kan.

Emma ging in april met zes andere Nederlandse zangers vijf dagen naar Ibiza om de afleveringen op te nemen. ‘Ik was onwijs zenuwachtig. Voor mijn eigen video’s ben ik één camera gewend. Nu stonden er ineens twaalf om me heen!’, vertelt ze. Per aflevering wordt een zanger of zangeres toegezongen met nummers die voor hem of haar belangrijk zijn. In de eerste aflevering zong Emma Sex Machine van James Brown voor musicalster Henk Poort. Hieronder zie je hoe ze dat deed.

De tekst gaat verder na de video.

Emma Heesters - Sex Machine | Beste Zangers 2019

Na deze uitzending kreeg Emma veel positieve reacties. Ze ging helemaal los en daar waren veel mensen van onder de indruk. Maar er waren ook minder enthousiaste reacties omdat Emma geplaybackt zou hebben. Volgens haar is dat niet zo. ‘Elk muziekprogramma op tv wordt nabewerkt en er gaat altijd autotune overheen. Ik zie het als een compliment dat mensen denken dat ik playbackte. Dat betekent dat het goed klinkt.’

Niet de nieuwe Davina

Emma is niet de eerste youtuber die meedoet aan dit programma. Vorig seizoen zorgde de deelname van Davina Michelle voor haar doorbraak. Veel mensen vergelijken Emma dan ook met haar. ‘Ik vind het heel lief dat mensen dat zeggen. Maar mijn stijl is anders. Zij is heel stoer en rauw terwijl ik mezelf als een popprinses zie. Bij mij is het allemaal wat liever en wat meer bubble gum-achtig. Ik denk dat mensen vooral bedoelen dat ze hopen dat het bij mij ook zo’n succes wordt als bij haar', legt ze uit.

Werken in de VS 

Maar dat succes heeft Emma al te pakken, want ze is al jaren groot op YouTube en heeft fans over heel de wereld. Haar cover van Despacito samen met de Amerikaanse youtuber Jason Chan is bijvoorbeeld meer dan tien miljoen keer bekeken. In de Verenigde Staten kreeg ze dan ook al een platencontract. Een paar keer per jaar gaat ze naar Los Angeles of New York om aan haar eigen muziek te werken met producers die ook met Justin Bieber, Ariana Grande en Selena Gomez hebben gewerkt. ‘Ik leer er zoveel van. Soms kom ik binnen en zie ik platina plakken hangen of Emmy Awards staan. Dat is wel heel indrukwekkend en zal nooit helemaal wennen. Dan denk ik: ik ben een meisje uit Zeeland en ik werk hier. Dat is echt super. Dan voel ik ook een soort bewijsdrang. Ik wil altijd laten zien wat ik kan en echt het beste uit mezelf halen.’

Beste Zangers is elke zaterdag om 20.25 te zien bij AVROTROS op NPO1.

Anderen lazen ook: Wie stopt Emma Heesters nog?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren