Influencers Bonnie, Joy en Gio

Influencers worden Nationaal Erfgoed

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

In het Haagse museum COMM hangen geen oude schilderijen, maar filmpjes van influencers als Gio, Kalvijn en GameMeneer. Hun video’s worden toegevoegd aan het Nationaal Erfgoed.

COMM is een museum voor communicatie. Er zijn wel oude dingen te zien, zoals een 17e-eeuwse postkist met brieven en een van de duurste postzegels ter wereld uit 1847. Maar de communicatie van nu verdient ook een plekje, vindt het museum. Daarom gaat de tentoonstelling #IBTS (Influencers Behind the Scenes) over de invloed van influencers en creators.

Meet and greets met influencers

#IBTS is vanaf vandaag zestien weken in COMM te zien en wordt volgende week officieel geopend door de familie Latooy. Elk weekend zijn er meet & greets met bekende influencers, zoals Kalvijn en Petrus en XLinktijger. Zij vertellen over hun bestaan als influencer. Hun verhalen worden opgenomen en toegevoegd aan het Nationaal Erfgoed. Zo blijft het, net als kunst van vroeger, bewaard voor generaties in de toekomst.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Lil Miquela: de eerste virtual influencer.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren