Justin Bieber: van kidrauhl tot 50 miljoen abonnees

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Een nieuwe mijlpaal voor Justin Bieber: de Canadese zanger heeft de grens van vijftig miljoen abonnees op YouTube bereikt. Hij is de eerste artiest die dat is gelukt.

Justin Bieber werd ontdekt via YouTube. Dertien jaar geleden plaatste hij er als 12-jarige zijn eerste video’s van zijn deelnames aan talentenjachten, onder de naam kidrauhl. Hij wekte al snel de interesse van platenlabelmedewerker die per ongeluk op zijn video klikte. Zowel Justin Timberlake als Usher wilden met de jongen samen werken. Bieber koos uiteindelijk voor Usher.

Justin Singing So Sick by Ne-yo

My World

Zijn eerste single One Time kwam in 2009 meteen hoog binnen in de hitlijsten. Bieber was toen vijftien. Zijn debuutalbum My World 2.0 kwam een half jaar later op één binnen. Op zijn zestiende reisde hij de hele wereld over voor zijn eerste wereldtournee. Vele hits volgden.

Justin Bieber - One Time

Changes

Na een lange stilte kwam Justin Bieber begin 2020 eindelijk weer met een nieuw eigen nummer: Yummy. Anderhalve week geleden lanceerde hij de docu-serie Seasons. Daarin zie je hoe hij de afgelopen tijd heeft geworsteld met een depressie. Volgende week, op Valentijnsdag, verschijnt er voor het eerst in ruim vier jaar weer een album: Changes.

Justin Bieber - Yummy (Official Video)

50 miljoen abonnees

Woensdag bereikte Justin Bieber de grens van vijftig miljoen abonnees op YouTube. Daarmee is hij de meest bekeken artiest op het videoplatform. Zijn video’s zijn samen al meer dan twintig miljard keer bekeken.

View this post on Instagram

Started as #kidrauhl . Thank you

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

Anderen lazen ook: Justin Bieber: Superidool met depressie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden