Markiplier

Markiplier is in Nederland: wie is deze YouTube-held?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Hij is een van de succesvolste youtubers ter wereld: Mark Edward Fischbach, beter bekend als Markiplier. En ook al staat-ie het liefst voor de camera, deze week staat hij in Nederland voor een publiek vol uitzinnige fans. Wie is deze YouTube-held?

Horror en gamen. Daar houdt Mark aka Markiplier het meest van. In de meeste video's op zijn kanaal speelt hij dan ook horrorgames die hij van commentaar voorziet. Met succes. Hij heeft innmiddels negentien miljoen abonnees en zijn video's zijn bij elkaar opgeteld al meer dan acht miljard keer bekeken.

Stress

Mark is geboren op Hawaï, als zoon van een Koreaanse moeder en Duitse vader. Na de middelbare school studeerde hij biomedische wetenschappen, maar door de stress die dat met zich meebracht stopte hij uiteindelijk. Gamen was minder stressvol. En daar video's van maken bleek nog lucratief ook!

Markiplier Animated | YANDERE SIMULATOR

Tegenwoordig maakt Mark meer dan alleen let's play-video's. Zo maakt hij ook vlogs, sketches en heeft hij een eigen animatieserie. 

Invloedrijkste youtuber

In 2017 werd Mark nog gekroond tot meest invloedrijke youtuber ter wereld. Met zijn fans heeft hij namelijk een hechte band. Het idee om op wereldtournee te gaan om die allemaal te ontmoeten was dan ook snel geboren. Met zijn You're Welcome-tour reist hij de wereld rond. Zijn online vrienden LordMinion777, Muyskern, Tyler Scheid en Crankgameplays reizen met hem mee. In zijn show komen korte interactieve games, sketches en nog veel meer voorbij. 

You're Welcome

Voor wie nieuwsgierig is naar Markiplier maar geen kaartje heeft voor de show: niet getreurd. Een show van een youtuber staat natuurlijk binnen no time op YouTube!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: YouTube Money: wat verdienen YouTubers eigenlijk?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren