Matheu Hinzen

Matheu (13) gaat als een speer: 'De dag van mijn leven'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Een week geleden won Matheu Hinzen (13) het Junior Songfestival. ‘Een podiumbeest’ noemde de jury hem. Dat kan kloppen: Matheu heeft een cv bomvol podium- en camera-ervaring.

‘Je kunt het gerust de dag van mijn leven noemen’, zegt Matheu over vorige week zaterdag. Op die dag werd hij de winnaar van het Junior Songfestival. ‘Ik heb het gevierd in de Mac en we hebben een feestje gebouwd in de auto’, vertelt hij. Zijn nummer Dans met jou (zie onderaan) kreeg de meeste punten van de vakjury, de kinderjury én de kijkers thuis. Hoe kreeg hij dat voor elkaar? ‘Ik heb geen idee’, zegt hij. ‘Ik denk dat ik veel lieve fans en net wat meer geluk had dan de rest.’

Een podiumbeest

De jury had er een andere verklaring voor. Die noemde hem een podiumbeest. Niet gek, want Matheu heeft flink wat ervaring op het podium en voor de camera. Als kind schreef hij zich in bij een castingbureau. Zijn eerste rol was die van de jonge André Hazes in de film Bloed, zweet en tranen. Ook speelde hij de hoofdrol in de musical Ciske de Rat en zat hij in films als Uilenbal, De familie Slim en Onze Jongens.

Film over strippers

Het laatste grote project waaraan hij werkte was deel 2 van Onze Jongens, een film over strippers. Matheu speelt daarin de zoon van Jim Bakkum. ‘Ik was laatst twee weken in Miami voor de opnames’, vertelt hij. De film komt in januari uit en Matheu is er apetrots op. ‘We hebben met zijn allen een supervette film gemaakt.’ En nu? Nou, hij moet gauw de repetitiezaal in. Op 24 november vertegenwoordigt hij Nederland tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2019.

Anderen lazen ook: Ja, douze points! Duncan wint het Songfestival.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren