Trinkets
Netflix

Netflix-recensie: Trinkets

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

Elodie, Tabitha en Moe zijn drie totaal verschillende meiden die samen een onwaarschijnlijk vriendinnentrio vormen. Er is één ding dat hen bindt: winkeldiefstal. En laat de nieuwe Netflix-serie Trinkets nu ook naar hartenlust jatten uit andere young adult-verhalen en tegelijkertijd toch onwaarschijnlijk oké zijn om naar te kijken. 

Je maakt als eerste kennis met Elodie. Na de dood van haar moeder verhuist ze naar de andere kant van de VS om bij haar vader en zijn nieuwe gezin in Portland te gaan wonen. Nog volop in rouw moet dit introverte en sombere meisje op haar nieuwe school haar draai zien te vinden. En dat is knap lastig op een plek waar iedereen al netjes in een hokje past. Waar Elodie gedoemd lijkt voor altijd ‘die nieuwe’ te blijven, staat de beeldschone Tabitha met haar populaire vriendje voor eeuwig hoog in de pikorde. En fietst Moe met haar grote mond en ik-heb-schijt-aan-alles-en-iedereen-houding overal tussendoor.

Trinkets

Praatgroep voor kleptomanen

Hoe deze drie totaal verschillende types vriendinnen worden? Ze hebben één ding gemeen: winkeldiefstal. De meiden stelen niet uit verveling, want hun levens zijn geen moment saai. Het is voor hen dé manier om de problemen die een puberleven nu eenmaal met zich meebrengt de baas te zijn. En daar kan geen sessie van Shoplifters Anonymous tegenop. Bij deze wekelijkse praatgroep voor kleptomanen wordt de basis van hun vriendschap gelegd. De problemen die de drie voor hun kiezen krijgen, zijn behoorlijk cliché. Er zit niets tussen wat je niet al eerder in young adult-series hebt gezien. Natuurlijk wordt er gestoeid met de liefde. Elodie weet al even dat ze op meisjes valt, maar nog niet precies hoe je daar mee om moet gaan. Tabitha vormt met haar populaire vriendje Brady hét droomkoppel van de school, maar natuurlijk is hij niet zo goed voor haar als je van buitenaf zou vermoeden. En de stoere Moe doet er dan weer alles aan om haar liefde geheim te houden. Iets met imago, weet je wel. Dan zijn er natuurlijk ook nog ouders die voor gedoe zorgen. Elodies vader die zich ineens met z’n dochter gaat bemoeien nu ze bij hem woont. Tabitha’s rijke ouders bij wie onder het perfecte vernis toch wat barsten ontstaan. En Moe’s vader die na jaren in de bak ineens weer contact zoekt maar haar al voor het eerste weerzien teleurstelt.

Trinkets

Kleine rimpeling

Allemaal niet makkelijk, toch lijken de drie zich er zonder al te veel moeite doorheen te slaan. En als de druk echt te hoog wordt, dan lucht een bezoekje aan het winkelcentrum of een supermarkt al snel op. Wat te snoepen of een dure zonnebril in de binnenzak van je jas en het leven ziet er ineens een stuk zonniger uit. Zelfs als de vriendinnen zich behoorlijk in de nesten werken in een poging wraak te nemen op Tabitha’s onuitstaanbare vriendje ontstaat er niet meer dan een rimpeling in het verhaal en kabbelt de boel daarna weer rustig voort. Niet gaan kijken dan maar? Dat ook weer niet. De personages zijn sympathiek, de dialogen scherp en de afleveringen duren nog geen half uur. Dus ondanks als die clichés en kabbelende verhaallijn is Trinkets toch leuk om naar te kijken. Dat onwaarschijnlijke trio mag dan ook best af en toe een momentje van je stelen.

Trinkets (tien afleveringen van zo'n 25 minuten) is nu te zien op Netflix

Trinkets | Official Trailer | Netflix

Anderen lazen ook: Netflix-recensie: When They See Us.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren