nicki minaj

Nicki Minaj gaat met pensioen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Ze riep het al vaker, maar deze keer is het echt: Nicki Minaj (36) stopt ermee. Ze wil meer tijd doorbrengen met haar gezin. De rapper werd jarenlang gezien als één van de belangrijkste vrouwelijke hiphopartiesten ter wereld. Waarom? Dat vertellen de volgende vijf muziekvideo's.

Nicki’s carrièrestart

The Hoodstars & Nicki maraj aka Nicki minaj Don't mess with

Nicki Minaj begon haar carrière niet als solo-artiest, maar als onderdeel van de rapgroep The Hoodstars. Daarmee behaalde ze weinig succes. De grootste prestatie is het bovenstaande nummer, dat fungeerde als opkomstsong voor WWE-worstelaar Victoria.

Grote doorbraak

will.i.am, Nicki Minaj - Check It Out (Official Music Video)

Haar grote doorbraak behaalde ze pas nadat ze werd ontdekt door collega-rapper Lil Wayne. Minaj tekende bij Young Money Entertainment en bracht in 2010 haar debuutalbum 'Pink Friday' uit. Dat werd erg goed ontvangen, met uitblinkers als 'Your Love', 'Moment 4 Life' (met Drake) en 'Check It Out' (met Black Eyed Peas-rapper will.i.am).

Grootste wereldhit

Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj - Bang Bang ft. Ariana Grande, Nicki Minaj

Nicki Minaj scoorde vervolgens veel grote hits, maar de aller-allergrootste was toch wel 'Bang Bang', een samenwerking tussen drie powervrouwen: Nicki Minaj, Jessie J en Ariana Grande. De track heeft in totaal maar liefst 711 miljoen streams op Spotify.

Nicki’s viral verse

Kanye West - Monster [Explicit] Nicki Minaj, Rick Ross, Jay-Z, Bon Iver (Official Music Video)

Nicki Minaj staat bekend als een heel veelzijdige rapper. Daar werd door collega-rapper Kanye West het maximale uitgehaald in de track 'Monster'. In het horrorachtige nummer speelt Minaj een schizofrene vrouw die met zichzelf in gesprek lijkt. Een lieve en een kwaadaardige Nicki. Haar stukje (vanaf 3:41) in het nummer werd gigantisch populair en wordt nog regelmatig nagedaan door grote wereldsterren.

De laatste single

Nicki Minaj - MEGATRON

Maar na meer dan tien jaar muziek maken vindt Nicki het nu goed geweest. Ze heeft inmiddels een gezin opgericht en wil daarvan kunnen genieten. Daarom maakte ze op Twitter bekend te stoppen. En dat betekent dat we dus maar extra moeten genieten van (voorlopig) haar laatste single ooit: 'MEGATRON'.

Anderen lazen ook: 7x de meest besproken posts van celebrity's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren