Tyler Blevins

Ninja neemt fans mee naar Mixer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Helemaal opnieuw beginnen terwijl je 14 miljoen volgers hebt. Tyler Blevins (28), aka Ninja, deed het. De Fortnite-streamer verruilde Twitch voor Mixer. En al meer dan een miljoen fans gingen mee.

‘Same me, just a different platform.’ Met die woorden kondigde de Amerikaanse streamer Ninja vorige week zijn overstap van Twitch naar Mixer van Microsoft aan. Om die stap te begrijpen, duiken we in het leven van de bekendste Fortniter ter wereld.

Wie is Ninja?

Ninja werd op 5 juni 1991 geboren als Richard Tyler Blevins. Met zijn twee oudere broers begon hij al jong met gamen. Van hun moeder moesten ze wel een uur buitenspelen voor elk uur dat ze achter de computer zaten. Ook moesten ze goede cijfers halen en een bijbaantje nemen als ze oud genoeg waren.

Halo-toernooi

Tyler was al snel beter dan zijn broers, maar ontdekte zijn talent pas echt toen hij ook van professionele e-sporters won op de Xbox Live. Op zijn zeventiende deed hij voor het eerst mee aan een Halo-toernooi en op zijn negentiende begon hij met streamen. Op het moment dat hij daar meer mee verdiende dan het minimumloon, stopte hij met zijn studie en bijbaantje bij een noedelrestaurant en focuste zich op het streamen.

Fortnite

Een slimme zet, want inmiddels verdient Tyler miljoenen met zijn passie. Hij streamt zes dagen per week, vaak wel twaalf uur per dag. Die ene dag dat hij niet streamt, probeert hij vrij te houden voor zijn vrouw en manager, Jessica. Tyler had al snel door dat Fortnite groot zou worden. Zijn doorbraak volgde in maart 2018, toen hij met rapper Drake op Twitch speelde. Meer dan 600.000 mensen keken mee. Inmiddels heeft Tyler veertien miljoen volgers op Twitch en nog eens 22 miljoen op YouTube

Ninja and Drake Play Duos!!! - Fortnite Battle Royale Gameplay - Game 1

Wordt Ninja het gezicht van Halo Infinite?

Waarom zou je dan veertien miljoen volgers opgeven? Het antwoord is simpel: geld. De geruchten gaan dat de transfer gepaard gaat met dertig tot vijftig miljoen dollar. Volgens zakenblad Forbes zou het over meer dan alleen Mixer gaan en wordt Tyler volgend najaar het gezicht van Halo Infinite. Want hij mag nu bekend zijn om zijn Fortnite-streams, het was Halo waar hij ooit mee begon toen zijn haar nog niet in alle kleuren van de regenboog had.

Opa van het gamen

In de aankondiging van zijn overstap heeft hij het ook over teruggaan naar zijn wortels. En zoals hij in mei tegen Los Angeles Times zei: ‘Ik wil niet voor altijd bekend staan als die Fortnite-gast. Ik wil groter worden. Ik wil herinnerd worden als de grootvader van het gamen.’ Deze switch lijkt een stap in die richting. Zou hij zijn haar binnenkort grijs verven?

Ninja
Door Flos Vingerhoets

Wist je dat…

  • Ninja vorig jaar door Time werd uitgeroepen tot één van de honderd invloedrijkste mensen ter wereld?
  • de naam Ninja voorkomt uit Tylers liefde voor anime en een ninja-aanvalstactiek in Halo? Daarom draagt hij een bandana als hij wint.
  • de Pon Pon het Fortnite-dansje van Ninja is? Het ziet eruit alsof hij iets met gestrekte armen vasthoudt en dat op en neer beweegt, twee tellen rechts en dan twee tellen links en zo door.

Tyler "Ninja" Blevins Teaches Jimmy the Pon Pon Dance

Anderen lazen ook: Nederlander (21) wordt miljonair op WK Fortnite.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren