Foto Nicola Dove Netflix

Tien weetjes over de serie The Letter For The King

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Middeleeuwse outfits? Check. Heel veel paarden? Check. Honderden kaarsen? Check. En (nagebouwde) kastelen? Check! Door de Netflix-serie The Letter For The King (naar het beroemde boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt) waan je je in de middeleeuwen. Tien weetjes over de serie.

1. Kastelen nagebouwd

Een groot deel van de serie is opgenomen in een oude treinfabriek in de Tsjechische hoofdstad Praag. Daarin werden kastelen nagebouwd. Maar de cast en crew woonden ook een paar maanden in Nieuw-Zeeland, om daar te werken.

2. Nederlandse producent

Het idee voor de serie komt van de Nederlandse producent Paul Trijbits. Samen met de Britse schrijver Will Davies (van How To Train Your Dragon) zette hij het verhaal van Tonke Dragt om in een zesdelig serie.

3. Geschreven in 1962

Het boek De Brief Voor de Koning schreef Dragt in 1962.

4. Belangrijke rol voor meisjes en vrouwen

Trijbits en zijn collega's pasten verschillende dingen in het verhaal aan. Zo kregen meisjes en vrouwen een belangrijkere rol. 

Nicola Dove Netflix

5. Extra lessen voor iedereen

Alle hoofdrolspelers kregen vier weken rijles én leerden zwaardvechten.

6. Verschillende paarden voor één rol

Zeven verschillende zwarte paarden speelden Ardanwen, het paard van Tiuri.

7. Eigen stuntman

Amir Wilson (Tiuri) had nog nooit op een paard gereden, maar kon dat zo goed dat hij sommige stunts zelf deed.

8. Even wat anders

Tussen het filmen door deden sommige acteurs rapwedstrijden met elkaar.

foto Petr Dobias Netflix

9. Kostuums, kostuums en nog meer kostuums

Op de set in Nieuw-Zeeland werkten veertig naaisters en ontwerpers aan alle kostuums en sieraden. Van één outfit zijn soms wel tien versies gemaakt. Onder andere voor de acteur zelf, voor de stand-in die op het paard rijdt, voor de stand-in die de stunts doet en voor als er iets kapot gaat.

10. Van Australië tot Zweden

Om zoveel mogelijk kijkers aan te spreken is de cast heel internationaal. Acteurs komen uit Australië, Groot-Brittannië, IJsland, Nederland, Noorwegen, Zuid-Afrika en Zweden.

7Days kreeg een rondleiding op de filmset in Praag, waar de cast en crew een paar maanden werkten. Een reportage daarover lees je in de krant (verschijningsdatum 20 maart 2020). Hieronder kun je de trailer bekijken. De zesdelige serie is te bekijken op Netflix vanaf 20 maart 2020.

The Letter for the King | Official Trailer | Netflix

Anderen lazen ook: Jongeren betalen vaak niet zelf voor dienst als Netflix.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden