bollywood T-Series

Waarom is het Bollywood-kanaal T-series zo populair?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een romantisch verhaal waarin de held achter een meisje aangaat. Eerst wil ze niet, maar na lang aandringen, een boel liedjes en dansscènes later, geeft ze zich toch gewonnen. Dat is ongeveer het recept van een Bollywood-film. Op YouTube zijn deze video's razend populair, en niet alleen in India.

De Indiase filmmaatschappij T-Series is hard op weg de grootste te worden op YouTube. Het kanaal van T-series heeft waarschijnlijk zelfs binnenkort meer abonnees heeft dan de Zweedse Youtuber PewDiePie. India-correspondent Aletta André zocht voor de NOS uit hoe dat komt.

Meest bekeken video

In India (ruim 1,2 miljard inwoners) kijken mensen massaal naar video's op YouTube. De meeste daarvan zijn niet in het Engels, maar in een regionale taal als Tamil, Telugu en Punjabi. Filmproducent T-Series maakte al in 2006 een YouTube-account aan, maar begon pas in 2010 met het uploaden van de video's. De video die het meest bekeken is op dit account is Lahore van Guru Randhawa. Nog nooit gezien? Bekijk hem dan hier

67, 5 miljoen abonnees

Dat het kanaal van T-Series zo veel volgers heeft, heeft te maken met een paar dingen: de groei van de Indiase bevolking, de ontwikkeling van internet in India (zo'n 500 miljoen Indiërs zijn dankzij de groei van 4G nu online) en het enorme muziek- en filmarchief dat T-series had. Hierdoor kon het account vanaf 2017 uitgroeien tot een kanaal met 67,5 miljoen abonnees. De NOS schrijft dat er dagelijks zo'n 100.000 bijkomen. Zo'n 20 procent van hen woont buiten India.

Wat het geheim van een Bollywood-hit is? Dat legt playback-zanger Armaan Malik uit in deze video: 

BOLLYWOOD: Bijna het grootste kanaal, de Bollywoodhits van T Series

Anderen lazen ook: K-Pop is enorm populair, hoe komt dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren