Pannenkoeken

Website pannenkoekhuis door het dak dankzij Lubach

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Normaal komt er handjevol bezoekers op een avond, maar zondagavond werd de website van pannenkoekhuis De Klomp in Best bezocht door meer dan 40.000 bezoekers. De reden? Een geintje van tv-programma Zondag met Lubach.

Arjan Lubach besteedde in zijn show aandacht aan de krapte op de huizenmarkt en de moeite die jonge mensen ('starters') hebben om een eerste huis te kopen. De grote boosdoeners zijn volgens Lubach buitenlandse investeerders die huizen opkopen om ze voor veel geld te verhuren.

Typisch Hollands

Om daar iets tegen te doen kaapte Lubach investingindutchhousing.nl, een website voor buitenlandse beleggers over investeren in de Nederlandse woningmarkt. Maar .nl, dat trekt geen buitenlanders, dacht Lubach. Hij kocht daarom ook de .com en de .euvariant en linkte door naar een 'typisch Hollands fenomeen': pannenkoekhuis De Klomp in Best. 

Pannenkoekhuis De Klomp

Humor

Door de uitzending kwamen plotseling duizenden mensen op de website van de Klomp. Het AD sprak met de eigenaar, die de humor er wel van in zag. 'Ik vind het vooral heel grappig wat hij gedaan heeft.'

Hier zie je het item in de uitzending: 

Starters op de woningmarkt - Zondag met Lubach (S09)

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zin in Zondag met Lubach.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren