WIDM

Welke WIDM-deelnemer zou de beste mol zijn?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

De WIDM-gekte kan weer beginnen! Vanavond gaat het nieuwe seizoen van start. Wie zou dit jaar de beste mol zijn en scoort het hoogst op zijn of haar mol-rapport? 

Een goede mol heeft drie belangrijke eigenschappen: lef om het spel sluw te spelen, mensenkennis om het vertrouwen van de kandidaten te winnen en acteertalent om ongemerkt te liegen en te bedriegen. Wie is dit jaar in theorie de beste saboteur? 7Days zocht het uit.

Presentator Jamie Trenité (28)

Lef: 10
Mensenkennis: 7
Acteertalent: 7,5
Gemiddeld: 8,2
Als presentator van Jules Unlimited heb je lef nodig. Jamie maakte voor het programma eens een vrije val met een luchtballon en probeerde onder water uit een auto te klimmen. Zelf heeft hij geen acteerervaring, maar als zoon van actrice Linda van Dyck (Zwarte Tulp) heeft hij vást iets van huis uit meegekregen. Jamie is daarmee echt molmateriaal.

Actrice Sarah Chronis (32)

Lef: 8
Mensenkennis: 7
Acteertalent: 9
Gemiddeld: 8,0
Sarah heeft lef: op haar veertiende maakte ze een vals ID-kaart om een club binnen te komen. Maar ze heeft ook haar angsten. Toch weerhoudt haar vliegangst haar er niet van om de wereld over te gaan voor avontuurlijke reizen. Ook zat ze een tijdje op het Griekse eiland Lesbos om vluchtelingen te helpen. Acteertalent heeft ze: ze deed de toneelschool en speelde in Flikken Maastricht en de film Zwaar Verliefd.

Visagist en youtuber Nikkie de Jager (24)

Lef: 7
Mensenkennis: 9
Acteertalent: 7
Gemiddeld: 7,7
Nikkie (bekend als NikkieTutorials) genoot er erg van om haar deelname geheim te houden. ‘Dat geeft een soort power’, zei ze. Mensenkennis heeft ze. Ze reist de wereld over voor haar werk en maakte wereldsterren als Kim Kardashian en Katy Perry op. En een goede voorbereiding is het halve werk want speciaal voor Wie is de Mol? volgde Nikkie een cursus lichaamstaal.

Documentairemaker Sinan Can (41)

Lef: 9
Mensenkennis: 8
Acteertalent: 6
Gemiddeld: 7,7
Sinan werkt vaker achter de schermen dan ervoor. Dat kan in zijn voordeel werken omdat hij meer over de andere deelnemers weet dan andersom. Hij reisde veel naar conflictgebieden voor zijn werk en dat vindt hij zelf een voordeel, omdat je daar een soort overlevingsinstinct moet hebben en altijd tien stappen vooruit moet denken. Een kandidaat om in de gaten te houden dus.

Acteur Rick Paul van Mulligen (37)

Lef: 5
Mensenkennis: 7
Acteertalent: 10
Gemiddeld: 7,3
Rick Paul noemt zichzelf een angsthaas, maar zegt ook best zin te hebben in een spannende activiteit. Verder noemt hij zichzelf een kameleon omdat-ie goed mee kan praten met mensen. Acteren kan hij: hij werd in 2015 werd genomineerd voor beste mannelijke bijrol in A’dam - E.V.A tijdens het Televizier-Ring-gala.

Presentatrice Merel Westrik (39)

Lef: 8
Mensenkennis: 7
Acteertalent: 6
Gemiddeld: 7,0
Merel presteert het liefst onder druk en wordt rustig van paniek, vertelde ze aan het AD. Als journalist zit het ook in haar om niemand direct te vertrouwen: eerst checken en dan geloven. Acteren kan ze waarschijnlijk wel een beetje, want als journalist moet ze haar eigen emoties kunnen verbergen. Maar dat maakt je nog geen uitgelezen Mol…

Patissier Robért van Beckhoven (57)

Lef: 6
Mensenkennis: 7
Acteertalent: 7
Gemiddeld: 6,7
Robért is een echte allemansvriend. Zijn plan? Gezellig praten zonder dat de andere kandidaten in de gaten hebben dat hij ze uithoort. De tv-bakker heeft geen acteerervaring, maar vergis je niet: hij toert door het land met een eigen theatershow: een theatrale food experience. Andere bakkers beoordelen kan het jurylid als geen ander, maar lukt het hem ook buiten de keuken?

Presentatrice Evi Hanssen (39)

Lef: 8
Mensenkennis: 4
Acteertalent: 7
Gemiddeld: 6,3
Evi reist de hele wereld rond voor 3 Op Reis en zong in het programma It Takes 2. Lef heeft ze, maar kan ze de Nederlanders goed inschatten? Ze woont in Antwerpen en volgens haar zijn Nederlanders veel directer dan Belgen. Acteren kan ze: ze begon haar carrière namelijk met een rol in Samson en Gert. Al is dat al wel weer een héle poos geleden.

Presentatrice Evelien de Bruijn (44)

Lef: 4
Mensenkennis: 6
Acteertalent: 6
Gemiddeld: 5,3
Evelien werkt al elf jaar voor het programma Hart van Nederland. Ze is dus een behoorlijk gewoontedier. Zelf gaf ze ooit in een interview ook toe dat ze het lastig vindt om zelf het initiatief te nemen tot een volgende stap. Lastig als je de mol bent. Wat wel in haar voordeel werkt: ze kan naar drie gesprekken tegelijk luisteren en daarvan alles onthouden. Maar of dat genoeg is?

Zanger Niels Littooij (28) 

Lef: 4
Mensenkennis: 5
Acteertalent: 6
Gemiddeld: 5,0
Zanger Niels (beter bekend als Nielson) noemt zichzelf best stoer, behalve dat hij geen fan is van vliegtuigen, insecten én water. Acteren is hij ook al geen ster in. In zijn videoclips speelt hij altijd zichzelf. Liegen dan? Volgens de zanger kan hij dat niet goed tegen mensen die dicht bij hem staan. Maar om nou om die reden afstand te houden van de andere kandidaten…

Wie is de Mol? Vanaf 5 januari elke zaterdag om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO1.

Anderen lazen ook: Dit zijn de kandidaten van Wie is de Mol? 2019.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren