Bilal Hassani

Youtuber Bilal Hassani (19) naar Songfestival

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Steeds meer landen maken bekend wie ze in mei naar het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv sturen. Frankrijk koos zaterdag de 19-jarige youtuber Bilal Hassani (19) met een nummer over zelfacceptatie.

De inzending van Frankrijk werd gekozen in een talentenjacht. Daar bleek de jury het totáál niet eens met de kijkers. Van de acht kandidaten zette de jury Bilal Hassani op nummer vijf. Maar het publiek gaf hem 150 punten: 87 meer dan hun nummer twee en drie. Daarmee eindigde de jonge zanger uiteindelijk ver bovenaan.

Roi

Het is niet zo gek dat Bilal de meeste publieksstemmen kreeg. Op YouTube heeft hij meer dan 800.000 volgers. Het nummer Roi (Koning), waarmee hij op 18 mei op het podium staat, is al meer dan zes miljoen keer bekeken en gaat over zelfacceptatie.

Bilal kwam in 2017 uit de kast door te zingen dat hij op jongens valt en is sindsdien een belangrijk LHBT-boegbeeld in Frankrijk. Conchita Wurst, de ‘vrouw met de baard’ die in 2014 het Songfestival won, is zijn grote voorbeeld. Bij zijn deelname aan The Voice Kids zong Bilal ook Rise lika a phoenix.

Michela en Eliot

Bilal Hassani is niet de jongste deelnemer aan het Songfestival. Malta stuurt de 17-jarige Michela Pace en de 18-jarige Eliot komt voor België uit. Michela werd gekozen in een X Factor-finale en Eliot werd bekend dankzij The Voice. Hun liedjes worden later pas bekend gemaakt.

Goed voorbereid meezingen op 18 mei? Dit is de clip van Roi mét songtekst:

Bilal Hassani - Roi (Lyrics Video)

Anderen lazen ook: Dit moet je weten over Duncan Laurence.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren