Foto: EPA

Zeven spraakmakende Grammy-momenten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Today's the day! De Grammy's worden vandaag voor de 62e keer uitgereikt. De awardshow voor de belangrijke muziekprijzen zorgt regelmatig voor spraakmakende momenten. We zochten er zeven voor je uit!

1. Lady Gaga komt binnen in ei

Bij een awarduitreiking horen emotionele speeches, grootse optredens, maar ook gezien worden op de rode loper. Zangeres Lady Gaga ging zeker niet onopgemerkt voorbij, toen ze in 2011 voorbij kwam in een gigantisch ei. Later op de avond, voor haar uitvoering van Born This Way, werd ze zo ook het podium opgedragen.

Lady Gaga on the GRAMMY Red Carpet | GRAMMYs

2. Queen Latifah trouwt koppels

Het was al bijzonder dat Madonna, Macklemore en Ryan Lewis in 2014 tijdens de Grammy's in één optreden te zien waren. Nog bijzonderder was de gigantische trouwceremonie die daarbij gehouden werd. Onder begeleiding van de nummers Same Love en Open Your Heart stapten tientallen homokoppels in het huwelijksbootje. Ze werden getrouwd door zangeres Queen Latifah, die speciaal voor die gelegenheid werd bevestigd als trouwambtenaar. 

2014年グラミー賞同性婚

3. Adele begint optreden opnieuw

Adele onderbrak in 2017 al na een minuut haar eerbetoon aan George Michael. Nadat ze een paar zinnen van het nummer Fast Love zong, stopte ze abrupt. Waarschijnlijk vanwege microfoonproblemen. 'Sorry, ik weet dat het live televisie is', zei ze daarbij. 'Maar ik moet dit goed doen voor hem.' Ze vroeg toestemming aan de regie om opnieuw te beginnen en herpakte zichzelf daarna. Een jaar eerder verliep haar optreden bij de Grammy's ook al niet vlekkeloos. Doordat haar microfoon in de piano viel, klonk ze heel vals.

Adele stops, swears, then restarts George Michael tribute at the Grammy's

4. Optreden Bob Dylan verstoord door kunstenaar

In 1998 werd een optreden van zanger Bob Dylan verstoord door een figurant. Van de achterkant van het podium rende hij - met de tekst 'Soy Bomb op zijn ontblote bovenlijf - naar waar Dylan stond op te treden. Even danste hij met gesloten ogen dicht naast de zanger, totdat de beveiliging hem van het podium afhaalde. Later bleek hij geen onbekende te zijn: kunstenaar Michael Portnoy zou als figurant bijdragen aan het optreden, maar besloot voor zijn moment of fame te gaan tijdens het live-optreden.

Bob Dylan - Love Sick (with "Soy Bomb" included)

5. James Corden deelt puppy's uit

De genomineerden in de categorie beste comedy album konden in 2018 niet allemaal met de prijs er vandoor gaan. Dus besloot presentator James Corden om hen niet met lege handen naar huis te sturen, maar ze allemaal een puppy te geven om hen te troosten. Dat leverde veel kritiek op van dierenactivisten. 'Dieren zijn geen cadeau's', werd geroepen op social media. 

6. Acrobatiek van P!nk

Dat P!nk kon zingen, hoefde ze niet meer te bewijzen tijdens de Grammy's in 2010. Maar dat ze kon zingen terwijl ze op haar kop hangt in een acrobatenact, was nieuw. P!nk deed een verrassend optreden van Glitter In The Air tijdens de awarduitreiking. In een weinig verhullend pakje zette ze tijdens het zingen een spectaculaire luchtacrobatiek-act neer.

7. Twenty One Pilots speechen in hun onderbroek

Na het winnen van de award voor beste pop duo in 2017, trokken de Twenty One Pilots hun broek uit voor ze het podium op liepen. Het leek een protest, maar uit hun speech blijkt dat er een ander verhaal achter de actie zit. 'Een paar jaar geleden verdienden we nog geen geld met muziek. We keken op een dag samen naar de Grammy's en merkten op dat we allemaal in onze onderbroek zaten', vertelt het duo. 'We zeiden toen al tegen elkaar: als we ooit een Grammy winnen, dan ontvangen we hem op die manier.' Zo gezegd, zo gedaan.

Twenty One Pilots Wins Best Pop Duo / Group Performance | Acceptance Speech | 59th GRAMMYs

Anderen lazen ook: 11 dingen die je moet weten over de Golden Globes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren