maandverband
Stelling

'Maandverband-verpakking moet genderneutraal zijn'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

De verpakkingen van Always-maandverband en Tampax-tampons worden binnenkort genderneutraal. De producent wil transgenders en non-binaire personen zo tegemoet komen.

Op de losse verpakkingen van de pakjes maandverband is nu nog een venussymbool te zien: De bekende cirkel met het kruisje eronder. Dat symbool zal vanaf januari verdwijnen en dan liggen er dus producten met genderneutrale verpakkingen in de schappen. Producent Procter & Gamble kreeg er kritiek op van LHBT'ers, omdat niet alle mensen die menstrueren vrouw zijn. Voor mensen die zich geen vrouw voelen, maar wel een vrouwenlichaam hebben, zou dit aanstootgevend zijn. De tekst gaat verder na de tweet.

Diversiteit en inclusie

De producent vond alle kritiek reden genoeg op de verpakkingen aan te passen. 'We zijn bij Always al 35 jaar de grootste supporters van meisjes en vrouwen, en zullen dat ook in de toekomst blijven. Maar we hechten ook belang aan diversiteit en inclusie, en proberen continu om de noden van al onze klanten te begrijpen', meldde Procter & Gamble in een verklaring.

Weer kritiek

Toch kregen zij ook hier kritiek op. Veel mensen lieten op social media weten dat het symbool ze nog nooit was opgevallen. Het symbool komt ook niet op elke verpakking voor. Sommige vrouwen vonden het onterecht dat het symbool werd verwijderd, omdat zij vinden dat het bestaan van vrouwen op deze manier wordt genegeerd. De tekst gaat verder na de tweet.

Julie Bindel 1572009844

Wat vind jij? Moeten andere merken hun verpakkingen ook aanpassen?

Anderen lazen ook: Ongesteldheidsles op school: goed idee of nee?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten