Rita Ora foto AFP

Rita Ora zegt sorry voor Girls

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Dammers

Het moest een lofzang voor vrijheid worden: het nieuwe nummer Girls van Rita Ora. Het lied toont volgens de zangeres aan dat je mag zijn wie je bent. En dus ook mag zoenen met wie je wilt. En dat laatste kwam haar op veel kritiek te staan. 

‘Sometimes, I just wanna kiss girls, girls, girls. Red wine, I just wanna kiss girls, girls, girls.’ Dat zingt Rita Ora samen met Charli XCX, Bebe Rexha en Cardi B. Want, we zijn open-minded, zingen ze ook. 

Rita Ora - Girls ft. Cardi B, Bebe Rexha & Charli XCX (Official Lyric Video)

Kritiek

‘Ondoordacht én gevaarlijk’ vindt singer-songwriter Hayley Kiyoko die door haar fans ‘lesbische Jezus’ wordt genoemd. ‘Ik hoef geen wijn te drinken om meisjes te zoenen’, schreef zij in een kritisch bericht op Twitter. ‘Ik hou al mijn hele leven van vrouwen.’ Ook anderen vinden dat Rita Ora veel te luchtig omgaat met biseksualiteit. Het gaat in haar nummer eerder over lollige zoenacties met een meisje om zo mannen het hoofd op hol te brengen dan om een echte relatie met iemand  van dezelfde sekse. 

Sorry

Van die kritiek is Rita best ondersteboven. Het was helemaal niet haar bedoeling om mensen pijn te doen. Ze had zelfs gehoopt dat Girls een lijflied kon worden voor biseksuelen. Het is ook nog eens gebaseerd op haar eigen ervaringen. 

Ook Cardi B liet weten niemand opzettelijk pijn te hebben willen doen met het liedje en dat ze dacht een goed nummer te hebben gemaakt.

Aan het Amerikaanse People Magazine vertelde Rita eerder deze week dat I Kissed a Girl van Katy Perry als inspiratiebron diende voor Girls. Toen dat lied tien jaar geleden uitkwam, viel er niemand over. Terwijl Katy letterlijk zingt dat ze een meisje zoende ‘just to try it’. Maar tijden veranderen, dat vindt Katy zelf ook. Aan Glamour vertelde ze eerder dit jaar dat ze het nu niet meer zo zou opschrijven omdat het te stereotype is. 

Katy Perry - I Kissed A Girl (Official)

Anderen lazen ook: Ed Sheeran en Rita Ora samen in de studio.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren