Grand Canyon Glass Bridge
In Beeld

Nieuwe glazen brug alweer gesloten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Hij was nauwelijks twee weken open, de hoogste glazen brug ter wereld. In korte tijd werd het bijzondere Chinese bouwwerk een publiekstrekker van jewelste. Alleen: nu is-ie alweer gesloten. Waarom eigenlijk?

Grand Canyon Glass Bridge

De Grand Canyon Glass Bridge is de langste glazen brug ter wereld. Twee weken geleden werd hij feestelijk geopend. Met zijn 430 meter is de brug een flink stuk groter dan zijn Amerikaanse soortgenoot, de Grand Canyon Skywalk. Die is 21 meter. De Chinese gigant overbrugt twee bergtoppen in een natuurpark in de provincie Hunan, waar ook de film Avatar werd opgenomen. Meteen na de opening stroomden de toeristen toe. Maar nu, nog geen twee weken na de opening, gaat de Glass Bridge alweer dicht. Dat liet de organisatie van de brug weten via Weibo, het Chinese sociale netwerk.

Grand Canyon Glass Bridge

Stunts
Grote vraag is nu waarom de Glass Bridge precies dicht gaat. De organisatie is daar namelijk vaag over. 'De belangstelling is te groot. Er zijn snel aanpassingen nodig', staat er op Weibo. Maar welke dat dan precies zijn, dat staat er niet bij. Met de stevigheid van het bouwwerk is in ieder geval niets aan de hand, haast de organisatie te melden. Voordat-ie officieel openging werden er nog speciaal stunts uitgehaald op de brug, om het publiek ervan te overtuigen dat hij echt veilig is. Journalisten mochten met zware hamers op het stevige glas slaan. Dat bleef heel. Ook toen er een auto overheen reed gaf de brug geen krimp.

Teleurgesteld
De toeristen die de Glass Bridge hoog op hun verlanglijstje hadden staan en al kaartjes hadden geboekt, zijn zwaar teleurgesteld. 'Ik heb alles al geregeld. Is dit een grap?', reageert iemand op Weibo. Een ander reageert lichtelijk overspannen: 'Ik zit al in de trein! Ik kan mijn reisplannen niet omgooien en mijn geld terugkrijgen. Jullie maken dat de wereld hoop verliest. Jullie zijn de grootste bedriegers op aarde.' Wanneer de Glass Bridge weer opengaat? Ook dat is nog een mysterie. 

Grand Canyon Glass Bridge

Die blauwe overschoentjes? Die krijgt iedere toerist aan. Want dat is in ieder geval één ding waar de brug niet tegen bestand is: krassen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden