groepsapp whatsapp

Dáág (ongewenste) groeps-chats op whatsapp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Groepsgesprekken op whatsapp zijn soms erg handig en gezellig. Alleen je kunt ook lichtelijk gestoord worden van al dat geklets. Tot nu toe kon iedereen je telefoonnummer toevoegen aan een groep. Dat is verleden tijd! Omdat blijkt dat veel mensen het maar irritant vonden heeft whatsapp een nieuwe functie ontwikkeld: je kunt voortaan uitnodigingen voor groeps-chats weigeren.

Na een test wordt de optie om groepsgesprekken te weigeren vanaf vandaag wereldwijd uitgerold. Dit gaat enkele weken duren, zo laat WhatsApp weten aan de Amerikaanse technologiesite VentureBeat.

Na 72 uur

Alleen hoe pas je het dan aan? Wie de optie al heeft, kan deze vinden onder Instellingen -> Account -> Privacy. Bij de nieuwe kop 'Groepen' kan gekozen worden voor groepsuitnodigingen van iedereen, van niemand of alleen van bekende contacten. Kies je voor de optie 'niemand' dan kun je niet meer automatisch worden toegevoegd aan groepsgesprekken, maar krijg je een uitnodiging. Als je die accepteert, dan kom je alsnog in het groepsgesprek terecht. Weiger je de uitnodiging, of wacht je langer dan 72 uur dan verdwijnt de uitnodiging weer.

Zelf de regie houden

Patricia (16) zit in de lezersraad van 7Days en vindt het een goed idee. Ze is weleens, om te plagen, ongewild in groepsapps gezet. 'Uiteindelijk heb ik alle die mensen uit de groepsapp handmatig moeten blokkeren. Het is fijner wanneer je zoiets zelf onder controle hebt.' Ook Julia (16) vindt het een positieve ontwikkeling. 'Ik ben een aantal keer gepest in zo'n appgroep dus als je het dan zelf kan bepalen is dat heel fijn.'

Ties (16) vindt het allemaal wel meevallen. Heb er nooit echt last van gehad. En als ik wel ongewenst werd toegevoegd stapte ik er gewoon uit.'

Anderen lazen ook: 7 whatsapp-gesprekken die iedereen voert of He-le-maal gek van de groepsapp.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren