Dossier verkiezingen VS

Trump: de kandidaat met het raarste haar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Het gaat goed met de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump. Werd er een paar maanden geleden nog een beetje lacherig gedaan over de excentrieke miljardair met zijn bizarre plannen, nu krabben zijn concurrenten zich zenuwachtig achter de oren. In de papieren 7Days lees je vrijdag meer over het succes van Trump. Nu vast iets over een van zijn mindere punten: zijn haar.

‘De beste wraak is prachtig haar’, zei Ivana, de ex-vrouw van Trump een paar jaar geleden na de vervelende vechtscheiding met haar Donald. En inderdaad vormen haar glanzende blonde lokken nogal een contrast met het vlassige kapsel van haar ex.  

Coupe-dode marmot
Dat haar van hem is vaak onderwerp van gesprek en speculaties. Critici omschrijven zijn kapsel wel als 'coupe-dode marmot’ en twijfelen of zijn haar echt is of een toupet.

Afgelopen zomer deed hij een poging om voor eens en voor altijd te bewijzen dat zijn haar echt is. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst nodigde hij een vrouw uit op het podium om aan zijn haar te trekken. ‘Ik geloof dat het echt is’, zei ze enigszins beduusd.

Drogen aan de lucht
In een interview met het blad Rolling Stone gaf hij onlangs een aantal kapsel-geheimen prijs. Hij doet vrij nauwkeurig uit de doeken wat er komt kijken bij de totstandkoming van de klassieke Trump-coupe. Om te beginnen wast de miljardair zijn haar 's ochtends met Head & Shoulders. Daarna laat hij het ‘drogen aan de lucht’, terwijl hij ongeveer een uur kranten leest en nieuwsprogramma's op tv bekijkt.

Vervolgens kamt hij zijn haar in vorm. ‘Ik kam het al jaren op dezelfde manier. Een beetje naar voren, een beetje naar achteren.’

Dieren met een Trump-coupe
Toch blijft het dunne vaalblonde haar van de presidentskandidaat mikpunt van spot. Op Twitter heeft zijn kapsel zelfs een eigen account en op andere sociale media circuleren volop foto's van dieren met een Trump-coupe. We zetten de leukste voor je op een rij:

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2016 in ons dossier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Hoofdredactioneel / dossier verkiezingen VS