skype sessies om middernacht vanuit Amerika
Blog

Nu ik weer terug ben in Nederland na mijn half jaar highschool in de VS, heb ik er een fulltime baan aan om op de hoogte te blijven van de laatste Amerikaanse roddels. Move over, Kardashians, ik heb mijn eigen soap om bij te houden.

Lees meer
Blog

Na vijf maanden highschool in Amerika droom, denk en leef ik in het Engels. Nu ik terug ben in Nederland, zal ik nooit meer een onvoldoende halen voor een Engelse toets. Maar toegegeven: voor mijn Nederlands was deze uitwisseling niet zo geslaagd.

Lees meer
Blog

Of het nu een (half)jaartje highschool in Amerika is *kuch kuch*, een taalcursus van een week in Frankrijk of twee maanden naar Siberië: een uitwisseling is altijd spannend. Gelukkig heb jij nu mijn supergave most amazing ‘How To Be An Exchange...

Lees meer
Blog

Vóór mijn highschool-halfjaar in Amerika begon, stelde ik een bucketlist samen. Na bijna zes maanden in Utah heb ik die zo goed als afgevinkt. Ik ben helemaal klaar met Amerika - of toch niet? 

Lees meer
Blog

Ze zeiden het al in High School Musical: 'It’s gonna be a night to remember', zo’n echte Amerikaanse prom dance. Vol met lange avondjurken en limousines. En ik was erbij.

Lees meer
Blog

Vier maanden zit ik ondertussen al in het grote Amerika. In de staat Utah, die qua oppervlakte al vijfeneenhalf keer zo groot is als ons hele kleine kikkerlandje bij elkaar. ‘Oh, dat went wel?’ Dacht het niet. De VS blíjft verbazingwekkend anders. Maar een cultuurschok zou ik het niet willen noemen.

Lees meer
Blog

Sinds ik in Amerika woon, zijn mijn dagelijkse fietstochtjes verleden tijd. Geen regenpakken, lekke banden of roestige versnellingen meer voor mij. Maar daar ben ik eigenlijk niet zo blij mee.

Lees meer
Verkiezing posters
Blog

Ik ben gek op alle schoolactiviteiten hier in de VS. Parades, sportwedstrijden, optredens… You name it. Wat ik ook fantastisch vind, zijn prullaria in alle soorten en maten. En daarom, lieve mensen, ben ik de perfecte kandidaat om een artikel over Amerikaanse schoolverkiezingen te schrijven!

Lees meer
Blog

Toen ik hier in Utah mijn eerste cheerleader ontmoette, maakte mijn hart een sprongetje. Ze was precies zoals ik me haar had voorgesteld: dun, blond, klein en ontzettend spontaan. Maar toen ik Bailey beter en beter leerde kennen, ontdekte ik dat niet álle stereotypes over cheerleaders waar zijn.

Lees meer
is geschiedenis cultuurgebonden?
Blog

Toen ik van Utrecht naar Salt Lake City verhuisde, was ik voorbereid op een flinke cultuurshock. Het eten zou anders zijn, de mensen, het schoolsysteem… Waar ik niet op gerekend had, was dat zelfs de inhoud van mijn geschiedenislessen compleet zou veranderen. Sinds wanneer is het verleden afhankelijk van...

Lees meer
VS highschool year exchange Amerika
Blog

Welkom in Amerika, land van de fastfoodketens. Waar alles groter, goedkoper, vetter en vooral beter is. Een ding is zeker: een drankje size L zal voor mij nooit meer hetzelfde zijn.

Lees meer
auto VS
Blog

Als ik aan Amerika dacht, dacht ik altijd aan drukke snelwegen en fastfoodketens. Aan gestreste mensen die op hun horloge kijkend voorbij rennen. Ik kan je vertellen, dat is ook precies hoe het in werkelijkheid is. Ain't no free time in the States baby!

Lees meer
Blog

Ik heb een haat-liefdeverhouding met mijn koffer. Hij is mooi zwart, van het allergrootste formaat, met extra zijvakken en ga zo maar verder. Over het algemeen ben ik er dol op. Tot het moment dat ik er ook daadwerkelijk spullen in wil gaan stoppen voor een half jaar Amerika...

Lees meer
Blog

Dat de schoolbel een verlossing is, weten we allemaal. Maar hier in Amerika, op het typische Murray High, is het meer een startsein. Ik wil namelijk koste wat het kost op tijd zijn voor de lunchervaring van mijn leven.

Lees meer
Blog

Vandaag bezocht ik voor eventjes het land waar ik een half jaar ga wonen. En ik hoefde er niet eens voor te vliegen: sterker nog, het was op loopafstand. Met één stap ging ik van het Museumplein te Amsterdam, hup, zo Amerika binnen. Dat kleine stukje Amerika in onze hoofdstad, waar het consulaat gevestigd...

Lees meer
Blog

'Over twee weken vertrek je al naar de Verenigde Staten!' De hele dag door herinneren vrienden en kennissen me aan het highschool-halfjaar in Amerika dat me te wachten staat. Hun enthousiasme is ontzettend leuk, maar sommige reacties en ongevraagde adviezen zijn op z'n zachtst uitgedrukt...apart. Zoals...

Lees meer
Blog

De hele dag shoppen, de leukste baantjes en elke dag avontuur. Mijn Barbiepop had het vroeger goed voor elkaar. Een lunch in de hippe sushibar om de hoek? Een date met Ken? Een artikel schrijven voor in het jaarboek? 'Oh, daar heb ik wel tijd voor!'

Lees meer