Em-Bed

Ierse Eve bedenkt handig hulpbed

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

In 2014 zat de Noord-Ierse Eve (toen 17) tv te kijken, thuis in Belfast. Ze zag de enorme verwoesting die de hevige aardbeving in Nepal had aangericht. Ze zag wanhopige mensen die in één klap alles kwijt waren. Ze dacht: ik wil helpen. En ze ging aan de slag. Op een vlak waar ze goed in is: ontwerpen. Ze bedacht een handig hulpbed voor mensen in nood.

Eve (nu net 20) liet een prototype ontwerpen van haar noodbed. Het bestaat uit karton. Lichtgewicht én stevig, inklapbaar én multifunctioneel. Er zitten vakjes en laatjes in voor eten en verzorgingsproducten.


Eve doet er van alles aan om haar hulpbed tot een werkend product te maken dat ook echt gebruikt gaat worden in gebieden die getroffen zijn door natuurrampen. Ze legt contacten met hulporganisaties en bedrijven, boort geldbronnen aan en doet mee aan ontwerpwedstrijden.

Uitgestoken hand
In het nu lopende Noord-Ierse Invent heeft ze het geschopt tot de finale. Aan 7Days vertelt ze: 'Ik geloof sterk in mijn ontwerp. Hij moet er gewoon komen. Dit is mijn uitgestoken hand naar mensen in nood.'

In de krant van deze week kun je een interview met Eve lezen.

Hier laat Eve zien hoe haar Em-Bed, zoals de jonge ontwerpster de uitvinding inmiddels genoemd heeft, werkt.

Em Bed Tutorial

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden