verliefdheid hoe weet je of iemand je leuk vindt
Liefde, seks en relaties

Hoe weet je of iemand je leuk vindt?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
cas Visser
Cas
Visser

Je kent het wel: je vindt iemand leuk en wil weten of dat wederzijds is. Of die ene persoon uit je klas kijkt de hele tijd naar je en je wilt weleens weten wat daar achter zit. Heb je weer eens een badhairday of is hij of zij verliefd op je? We vroegen een expert hoe je erachter komt. 

Een paar standaardtips die je ongetwijfeld al eens eerder hebt gehoord: ‘Ze kijkt steeds naar je, maar als je terugkijkt, kijkt ze snel weg’ of ‘Hij probeert zo veel mogelijk bij je in de buurt te zijn.’ Maar meestal weet je het daarmee nog steeds niet zeker. Misschien is het allemaal gewoon toeval en lijkt het alleen maar zo.

Hetzelfde doen

Seksuologe Margreet van der Kolk heeft nog een aantal betere tips: 'Als iemand je leuk vindt, doet diegene waarschijnlijk hetzelfde als wat jij doet als je iemand leuk vindt.' Maar ja, wat is dat dan precies? Waar moet je op letten?

'Het gaat allemaal om lichaamstaal. Misschien kijkt diegene op een bepaalde manier naar je. Of probeert hij of zij met je te flirten en vindt hij of zij je grappig.' En daarmee bedoelt ze natuurlijk grappig op een positieve manier. Als in: diegene vindt je grapjes leuk. Niet dat diegene vindt dat je bloemkooloren grappig zijn of zo, dat zou juist een minder goed teken zijn.

Gewoon vragen

Best ingewikkeld hè? Daarom nog één laatste tip: de beste manier om erachter te komen of iemand je leuk vindt, is en blijft toch door het gewoon te vragen. Niet geschoten is altijd mis. En is het antwoord 'nee'? Dan baal je misschien een tijdje enorm, maar heb je in elk geval voor altijd duidelijkheid.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hoe kom je uit de kast?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden