waarom pesten pesters

Zijn pesters eigenlijk altijd hufters?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
3FM
Tussenuur

In Know Shit, een nieuw format van 3FM Tussenuur, beantwoordt een aantal influencers vragen van jongeren. Om de beurt helpen Felicia Curlingford, Rens Polman, Linda de Munck, Joram Kaat en Cesar Majorana elke donderdag een jongere uit de Tussenuur Community met hun probleem. Deze keer gaat het over gepest worden.

De eerste vraag waar we in doken, kwam van Darshan Boerema (18) uit Heerenveen, op YouTube beter bekend als iPlaithy. Darshan heeft een lichte handicap, zijn ene been is korter dan de andere, wat met name op de basisschool munitie opleverde voor pestkoppen.

Waarom pesten pesters?

Dat heeft Darshan eigenlijk nooit begrepen. Waarom wil je jezelf beter voelen door iemand anders klein te houden, uit te schelden of zelfs te mishandelen? Wat gaat er in iemands hoofd om als je denkt dat dit een manier is om tevreden te zijn met jezelf? Met andere woorden: Waarom pesten pesters? Dus stuurden we Joram naar de Friese Poort in Drachten om Darshan te helpen.

Met je billen bloot

We liegen niet als we zeggen dat we met een handvol redacteuren de klok rond hebben gezocht naar mensen die hebben gepest en daarover willen praten. Nogal wiedes dat die er zijn, anders was pesten ook niet zo'n groot probleem. Maar de schaamte is waarschijnlijk te groot om met de billen bloot te gaan voor de camera van Know Shit.

Des te meer props voor Youri Swart. Niet alleen omdat hij de deuren van zijn Warrior Academy opende om door een rollenspel Darshan en Joram te laten voelen hoe het is om pestkop te zijn. Vooral door heel open te verklaren dat hij vroeger ook veel gepest heeft en waarom. Bekijk hieronder de eerste aflevering: 

JORAM DRAAGT EEN JURK EN WORDT GEPEST DOOR GAST MET SPALK | #KNOWSHIT

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wat kun je doen als je gepest wordt?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren