vagina, clitoris
Feiten en fabels over piemels en poezen

'De vagina is een goede milieu-activiste'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Je wordt ermee geboren, maar een gebruiksaanwijzing krijg je er niet bij. Over onze geslachtsdelen zijn nog een hoop misverstanden. In deze rubriek ontkrachten we daarom in totaal zes hardnekkige mythes over piemels en poezen. Deze week hebben we het over de hygiëne down under.

Vorige week hadden we het in deze rubriek over de geheimen van de clitoris. Nog twee zondagen deelt arts Tess Wemeijer (26) én mede-auteur van het boek Poezenpraat haar kijk op drie (al dan niet vunzige) vaginale broodje-aap-verhalen.

Fabel # 5: Je poes moet je wassen met zeep

‘Nee, nee, nee! Soms proberen meiden van alles: zeep tot doekjes, geurmiddeltjes of vaginale douches. Maar dan hebben ze alsnog irritaties, en dan komen ze naar ons', aldus Wemeijer. 'Wat wij dan zeggen: je doet te véél. Houd je vagina echt alleen schoon met water. Je vagina is een heel goede milieu-activiste van zichzelf, die zichzelf doorgaans dondersgoed op orde kan houden. Van nature is je vagina een zuur ding. Haar belangrijkste bacteriën zijn melkzuurbacteriën. Die houden de boel gezond. Met al die middeltjes verstoor je hun balans, met klachten als gevolg. Daarom luidt het simpele advies: één keer per dag de douchekop er even op, spoelen en klaar.’

Sexy setje

Pssst! In deze rubriek geeft Wemeijer je elke week, gratis en voor niets, nog een gouden poezentip cadeau. De tip van vandaag: 'Een synthetisch setje kan mooi zijn, maar is ook een broeinest. Draag dus katoenen ondergoed, het liefst niet te strak.'

Anderen lazen ook: De clitoris is meer dan dat kleine knopje of 'We moeten af van masturbatie-schaamte'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren